A3 Haber

Avrupa koronavirüste ikinci dalgayı yaşıyor: Vaka sayıları arıyor, önlemler sıkılaşıyor

Avrupa koronavirüste ikinci dalgayı yaşıyor: Vaka sayıları arıyor, önlemler sıkılaşıyor

Avrupa koronavirüste ikinci dalgayı yaşıyor: Vaka sayıları arıyor, önlemler sıkılaşıyor
Ekim 15
08:47 2020

Avrupa koronavirüste ikinci dalgayı yaşıyor. Günlük vaka sayılarında dikkat çeken artışlar kaydediliyor.

Avrupa’da koronavirüs vakalarında ikinci dalga yaşayan ülkelerden Belçika, son 24 saatte 8 bin 271 yeni vaka sayısı açıkladı.

Koronavirüsün hızla yükselişe geçtiği Belçika’da 8 bin 271 kişinin daha enfekte olmasıyla vaka sayısı toplamda 181 bin 511 olarak açıklandı. Virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının ise 10 bin 278 olduğu açıklandı.

Almanya’da artış

Almanya’da perşembe günü yapılan açıklamada son 24 saatte 6 bin 638 yeni Covid-19 vakası tespit edildiği açıklandı. Batı Avrupa ülkesinde pandeminin başından bu yana bu kadar yüksek seviyede rakamlar görülmemişti. Endişe verici veriler, Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgını yavaşlatmak için daha ağır kısıtlamalar getirmek konusunda federal eyalet liderleriyle bir araya geldikten sonra açıklandı.

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre Almanya’da daha önce bir günde tespit edilen en çok vaka sayısı 6 bin 294’tü. Bu artış Mart 28’de yaşanmıştı.

Çarşamba akşamı ülkede toplanmalara yeni kısıtlamalar getirildi ve kalabalık alanlarda maske zorunluluğu uygulanacağı açıklandı. Kamuya açık alanlarda en fazla 25, özel alanlarda ise en fazla 15 kişi toplanabilecek. Bir bölgede vaka sayısı arttıkça kısıtlamalar da sertleşecek.

Almanya’da şu ana kadar 341 bin 742 koronavirüs vakası tespit edildi ve 9 bin 771 kişi hayatını kaybetti.

Fransa’da sokağa çıkma yasağı

Fransa’da Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sağlık alanında yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Bu kapsamda, 17 Ekim Cumartesi itibarıyla Paris ve birçok şehirde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayılarının rekor tazelemesi yetkilileri harekete geçirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER