A3 Haber

CHP’den hükümete “eğitim” tepkisi: MEB kitapları yetersiz, yardımcı kitaplar veliye yük!

CHP’den hükümete “eğitim” tepkisi: MEB kitapları yetersiz, yardımcı kitaplar veliye yük!

CHP’den hükümete “eğitim” tepkisi: MEB kitapları yetersiz, yardımcı kitaplar veliye yük!
Ekim 15
20:45 2020

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarının yetersiz ve niteliksiz olduğunu” belirterek, “AKP’nin sınav odaklı eğitim politikaları nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin yardımcı kaynak kullanmak zorunda kalıyor, ancak gelir yetersizliği nedeniyle kitapları edinemeyen öğrenciler var” dedi.

CHP’li Karabıyık, MEB kitaplarının yetersizliğiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Karabıyık, “18 yıllık AKP iktidarında öğretim programlarında yapılan değişiklikler, Talim Terbiye Kurulu’nun yapısının değiştirilmesi ve içerisinin boşaltılması MEB’in kitaplarının niteliğini yok etmiştir. Bunun yanı sıra e-içeriklerle ilgili Talim Terbiye Kurulu devre dışı bırakılmıştır” dedi. Karabıyık, şu an Eğitim Bilişim Ağı’nda  (EBA) yayınlanan içeriklerin hiçbirinin Talim Terbiye Kurulu tarafından denetlenmediğinin altını çizerek, “2006 yılında Talim Terbiye Kurulu’ndan istifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kurulun neden önemli olduğunu bilmelidir” ifadelerine yer verdi.

“İçi boşaltılmış ve yetersiz kitapların ücretsiz verilmesi, eğitimin sorunlarını çözmüyor”

Karabıyık, gelir yetersizliği olan aileler için, yardımcı kitapların aile bütçesine yük getirdiğini belirterek şunları ifade etti:

“Eğitim kitapları ücretsiz olmalı diyoruz; ancak içi boşaltılmış ve yetersiz kitapların ücretsiz verilmesi, eğitimin sorunlarını çözmüyor. Çocuklarımızın nitelikli ve eşit eğitim imkanına erişimi için gereken tedbirleri almalıdır. Talim Terbiye Kurulu yeniden yapılandırılmalı ve tüm ders kitapları uzmanlardan oluşan komisyonlar tarafından incelenerek, nitelikli içeriklerle hazırlanmalıdır.” (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER