Site icon A3 Haber

Karamollaoğlu’dan AYM’yi tanımayan mahkemeye sert tepki: İşte ihtilal budur!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımamasına ilişkin “Bir yerel mahkeme AYM’nin aldığı kararı uygulamam diyor işte ihtilal budur. Bugün yapılacak tek şey hukuka geri dönmek, adaleti tesis etmek, keyfi uygulamalardan vazgeçmek” dedi.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “anayasanın açık hükümleri karşısında, AYM’nin aldığı kararları uygulama” çağrısında bulundu. Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi fotoğrafı ile paylaştığı “Işıklar yanıyor” mesajına ilişkin ise “Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor” yorumunda bulundu.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir” sözlerine ise “Sayın Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan millete fakirliğe sabretmelerini tavsiye ediyor. Bir kez olsun çarşı pazara çıkıp bir alışveriş yapın da ondan sonra insanımıza fakirliğe sabretmelerini tavsiye edin” diyerek tepki gösterdiği konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İşte ihtilal budur”

Herkes endişeli

Bir kez olsun çarşı pazara çıkın

Türkiye’nin masada olmaması düşündürücü

Exit mobile version