Site icon A3 Haber

CHP, Türkiye’nin ilk siyasi tarih müzesini kuruyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Siyasi Tarih Müzesi” oluşturduklarını açıklayarak, “Sadece partimizin değil, ülkemizin ve demokrasi mücadelemizin tarihine ışık tutacak eserleri, belgeleri ziyaretçiler ile buluşturacağız. Bu bakımdan ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi klasik bir müze olmayacak. Yaşayan ve yaşanan bir müze kuruyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye’nin ilk “Siyasi Tarih Müzesi”ni açacaklarını duyurdu.

İlgezdi, müzeyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’nin kurtarıcı ve kurucu iradesi olarak, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden, Halk Partisine uzanan şanlı bir tarihi sergilemek üzere CHP Müzesini oluşturuyoruz. Sadece partimizin değil, ülkemizin ve demokrasi mücadelemizin tarihine ışık tutacak eserleri, belgeleri ziyaretçiler ile buluşturacağız. Bu bakımdan ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi klasik bir müze olmayacak. Yaşayan ve yaşanan bir müze kuruyoruz.”

Yazılı açıklama yapan İlgezdi, müzenin “Empatya, kütüphane, talephane, hafıza mekanı ve zamanın ruhunu yansıtan Zeitgeist alanından” oluştuğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Kurtuluş Savaşı’ndan günümüz tarihine ışık tutacak”

Exit mobile version