A3 Haber

Ermenistan’dan füzeli saldırı: İkisi çocuk altı kişi yaşamını yitirdi

Ermenistan’dan füzeli saldırı: İkisi çocuk altı kişi yaşamını yitirdi

Ermenistan’dan füzeli saldırı: İkisi çocuk altı kişi yaşamını yitirdi
Ekim 17
00:27 2020

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye düzenlediği füze saldırısında ikisi çocuk altı sivilin yaşamını yitirdiği, 35 sivilin yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence’ye düzenlenen saldırıda iki çocuk altı sivilin öldüğünü, 35 sivilin yaralandığını duyurdu.

Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Hacıyev, ‘Ermenistan’ın savaş suçu işlemeyi sürdürdüğünü’ söyledi.

Hacıyev, balistik füzelerin Ermenistan topraklarından atıldığını iddia ederek, Gence’nin savaş bölgesinden çok uzakta olduğunu bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: En az 20 ev yıkıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar Departmanı Başkanı Hikmet Hacıyev, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisini insani ateşkesin arkasına saklayan Ermenistan silahlı güçleri, terör ve savaş suçu uygulamalarına devam ediyor. Gence ve Mingeçevir füze saldırısı altında. Can ve mal kaybı tespit edilecek.”

Hacıyev ayrıca, Twitter üzerinden Gence’de füze saldırısında vurulduğu belirtilen binalardan görüntüler paylaşarak, “Azerbaycan’ın ikinci en büyük şehri, Ermenistan’ın rastgele ve hedefli füze saldırıları altında. Ahlaka aykırı bir biçimde insani ateşkes çağrısı yapanlar Ermenistan’ın bu savaş suçlarını görmeli. Edinilen ilk bilgilere göre, 20’den fazla ev yıkıldı” dedi.

Ermenistan: Azerbaycan’a yönelik ateş açmadık

Öte yandan, Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan, “Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan’a yönelik ateş açılmamıştır” açıklamasında bulundu.

​Sözcü Stepanyan ayrıca, Ermenistan Silahlı Güçlerinin Ermenistan hava sahasında iki adet ‘düşman İHA’sı’ düşürdüğünü duyurdu.

Hacıyev: Gence’deki saldırıda ikisi çocuk altı kişi öldü, 35 kişi yaralı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, edinilen ilk bilgilere göre Ermenistan’ın Gence’deki füze saldırısında 23 kişinin ağır yaralandığını, 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hacıyev daha sonraki bir paylaşımında, “Ermenistan’ın Gence’deki füze saldırılarının bir sonucu olarak, 5 sivil öldü, 35 sivil yaralandı. Ölenler arasında 2 çocuk var. Ekiplerin çalışmaları sürüyor. Ermenistan’ın terörü ve savaş suçları devam ediyor” dedi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Stepanyan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Azerbaycan medyasında Ermeni Grad füzelerinin Gence ve Mingeçevir kentlerini hedef aldığına ilişkin olduğu iddiasıyla yayınlanan görüntüler hakkında değerlendirmede bulundu.

Stepanyan, “Ermeni Grad füzelerinin menzili 20 kilometre. Gence 40, Mingeçevir 50 kilometre uzaklıkta” dedi.

Azerbaycan: Balistik füzeler Gence’ye Ermenistan topraklarından atıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Ermenistan topraklarından Azerbaycan’ın Gence şehrine balistik füzeler atıldığını söyledi. Hacıyev, bölgenin çatışma alanından çok uzak olduğunu belirtti.

CNN TÜRK Muhabiri Fulya Öztürk bölgedeki gelişmeleri aktarırken gözyaşlarını tutamadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER