A3 Haber

Vahdet Özkoçak: Üniversiteler 2 Kasım’da yüz yüze eğitime geçebilir

Vahdet Özkoçak: Üniversiteler 2 Kasım’da yüz yüze eğitime geçebilir

Vahdet Özkoçak: Üniversiteler 2 Kasım’da yüz yüze eğitime geçebilir
Ekim 17
20:28 2020

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim veren yükseköğretim kurumlarının 2 Kasım 2020’de açılabileceği iddia edildi.

A3 Haber Merkezi- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların açılmasının ardından üniversitelerde durumun ne olacağı merak konusu oldu. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) daha önceki açıklamasında 1 Ekim’den sonra üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Ancak Sağlık Bakanlığı üniversitelere tavsiye kararında bulunarak üniversitelerde uzaktan eğitim önerisi yaptı. Bu kararın ardından üniversitelerin büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitim kararı almıştı.

Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada göre 2 Kasım 2020’de üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesinin planlandığını söyledi.

YÖK’ten henüz bir açıklama yapılmasa da Özkoçak bu tarihin konuşulmaya başlandığını ifade etti.

Özkoçak paylaşımında şöyle dedi: “YÖK açıklama yapmadı henüz ancak 2 Kasım Pazartesi yüz yüze eğitim başlayabilir. MEB okulları açmasının yansımaları haftaya sayısal veriler ile ortaya konacak. Yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında da açıklama gelecek. Kısaca bu takvim konuşulmaya başlandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER