A3 Haber

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anlar: İşçiler böyle çalışmak zorunda bırakılıyor

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anlar: İşçiler böyle çalışmak zorunda bırakılıyor

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anlar: İşçiler böyle çalışmak zorunda bırakılıyor
Ekim 18
13:07 2020

Daha önce bazı işçilerde Covid-19 vakası görülen Akhisar Tukaş gıda fabrikasındaki bu görüntüler, işçilerin hangi koşullarda çalışmak zorunda bırakıldığını gözler önüne serdi.

Sosyal mesafe, maske, hijyen uyarılarına rağmen, pek çok işyerinde işçiler iç içe, yan yana, sosyal mesafesiz çalışmak zorunda kalıyor. Bu fotoğraflar maaş, sosyal yardım ya da herhangi bir temel ihtiyaç maddesinin dağıtım kuyruğundan değil, Akhisar Tukaş Gıda Fabrikası’ndan. Daha önce de Covid-19 vakası görülen bu fabrikada halen insan sağlığı hiçe sayılıyor.

Akhisar Tukaş Gıda Fabrikası’nda işçiler giriş-çıkışlarda aralarında bir metre mesafe bile olmadan sıraya giriyor. İşsiz kalma korkusuyla yaşamlarını tehlikeye atmak zorunda bırakılan işçilerin, isteseler de sosyal mesafe kuralına uyamadıkları görülüyor.

Çalışma koşulları hakkında bilgi veren bazı işçiler, sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı aylarda, izin kağıtlarıyla beraber çalıştırıldıklarını hatırlatıyorlar.

Salgının ilk yedi ayında 294 işçi çalışırken koronavirüsten öldü

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin hazırladığı rapora göre, Türkiye’de salgının ilk yedi ayında en az 294 işçi çalışırken Covid-19’a yakalanarak yaşamını yitirdi.

Yine geçen günlerde Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Külliye’de düzenli bir test yapılma sıklığı var mı” sorusuna, “Tabii biz her gün test oluyoruz” yanıtını vermiş, Erdoğan’ın çevresindeki kişilere her gün test yaptırılması tepkilere neden olmuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER