A3 Haber

24. İstanbul Tiyatro Festivali Kasım’da: Hem sahnelerde hem çevrimiçi platformda…

24. İstanbul Tiyatro Festivali Kasım’da: Hem sahnelerde hem çevrimiçi platformda…

24. İstanbul Tiyatro Festivali Kasım’da: Hem sahnelerde hem çevrimiçi platformda…
Ekim 19
14:29 2020

24. İstanbul Tiyatro Festivali, hem sahnelerde hem de çevrimiçi platformda izleyicilerle buluşacak. Festival, 14 Kasım’da başlayacak. Bu yıl festivalin Onur Ödülleri dansçı, koreograf Geyvan McMillen, yönetmen Işıl Kasapoğlu ve Belçikalı yönetmen Ivo van Hove’a sunulacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 14 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında yurtdışından ve Türkiye’den toplam 29 tiyatro, dans ve performans topluluğunun gösterisi izleyicilerle buluşacak.

Bu yıl programında hem fiziki hem de çevrimiçi performanslara yer veren festivalin fiziki performansları Covid-19 önlemleri altında DasDas, Fişekhane, Moda Sahnesi, Zorlu PSM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Babylon, Yapı Kredi bomontiada, Caddebostan Kültür Merkezi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi gibi mekânlarda gerçekleşecek. Festival programındaki çevrimiçi performanslar ise 14 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında, festival süresince online.iksv.org adresinde izlenebilecek.

İstanbul Tiyatro Festivali programı pandeminin Türkiye tiyatro sahnesi üzerindeki etkisini biraz olsun hafifletmek amacıyla bu yıl yerli yapımlara geniş yer ayırarak hem fiziki mekânlarda hem de çevrimiçi platformda birçok yerli topluluğa alan açacak.

Dijital platform için özel olarak üretilmiş yapımlar

Pandemi koşulları altındaki hazırlık sürecinde “dijital tiyatro” kavramını da sorgulayan İstanbul Tiyatro Festivali’nin programındaki çevrimiçi performansların büyük bir kısmı ise, dijital platform için özel olarak üretilmiş yapımlar olacak.

‘Podacto‘ yapımı iki farklı ses performansından izleyicinin çeşitli araçlarla dahil olacağı interaktif yapımlara birçok özgün proje bu yıl festival programına dahil edilmiş.

Festival ayrıca salgının Türkiye tiyatro sahnesi üzerindeki ağır etkisini biraz olsun hafifletmek amacıyla bu yıl yerli yapımlara geniş yer ayırıyor.

Bu yıl festivalin onur ödülleri dansçı, koreograf Geyvan McMillen, yönetmen Işıl Kasapoğlu ve Belçikalı yönetmen Ivo van Hove’a sunulacak.

Biletler cuma sabahı 10.30’dan itibaren biletix’te satışta olacak.

24. İstanbul Tiyatro Festivali’nin detaylı programına ulaşmak için tıklayınız. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER