A3 Haber

“On Numara” şans oyununda şaibe iddialarına yanıt: Sunucu 32 demedi, müzik dedi

“On Numara” şans oyununda şaibe iddialarına yanıt: Sunucu 32 demedi, müzik dedi

“On Numara” şans oyununda şaibe iddialarına yanıt: Sunucu 32 demedi, müzik dedi
Ekim 19
13:03 2020

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  “On Numara” şans oyununun canlı yayınlanan çekilişinde arkadan gelen bir sesin “8” ve “32” numaralarını fısıldadığı ve çekiliş sonunda her iki numaranın da çıktığı iddialarını gündeme getirdi. İddiaya yanıt veren Sisal Şans şirketi, duyulan seslerin söylendikten sonra çıkan 8 ve 32 sayıları olmadığını, rejiye yapılan “ses ve müzik” uyarısı olduğunu öne sürdü.

Türkiye Varlık Fonu ile imzalanan sözleşme kapsamında ağustos ayı itibariyle Demirören Holding bünyesinde bulunan Sisal Şans şirketine devredilen On Numara şans oyununda yaşanan şaibe iddialarına yanıt geldi. Sisal Şans şirketi, çıkan seslerin 8 ve 32 sayıları olmadığını, rejiye yapılan “ses ve müzik” uyarısı olduğunu belirtti.

Sisal Şans şirketinin açıklaması şöyle:

“Söz konusu videoda sunucumuz, kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine ‘ses ve müzik’ uyarısıyla bilgi vermektedir. Bu durum her canlı yayında yaşanabilecek teknik sorunlardan biridir. Sunucu tarafından reji ekibine yapılan bu bilgilendirmenin çekilişle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Sisal Şans, Türkiye çapındaki erişim ağı, şans oyunları alanındaki deneyimi ve teknik altyapısıyla oyunseverlere heyecanlı, eğlenceli ve şeffaflıktan ödün vermeyen teknolojik bir şans oyunları dünyası sunmaya devam edecektir. Kurumumuz, İtalya’da 1946’dan beri şans oyunları alanında başarıyla faaliyet gösteren, Sisal’in uzmanlığı ve Türkiye’de ilk ve tek sabit ihtimalli spor tahmin oyunu İddaa ile yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya sektörlerinde de yatırımı bulunan Demirören Holding’in bu alanlardaki tecrübesiyle çalışmalarını sürdürecektir.

Bugüne dek hakkımızda çıkan olumsuz haberlere kurum olarak cevap vermeyip sessiz kalma hakkımızı kullanmamıza rağmen, bu tip asılsız suçlamalar karşısında hukuki haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi de bildirmek isteriz. Bilginize sunarız.”

Üç ay önce devredilmişti

Milli Piyango tarafından düzenlenen maddi karşılıklı çekilişler, Türkiye Varlık Fonu ile imzalanan sözleşme kapsamında ağustos ayı itibariyle Demirören Holding bünyesinde bulunan Sisal Şans şirketine devredilmişti. Şaibe iddiasını gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, On Numara şans oyunun çekilişinde arkadan gelen sesin “8” ve “32” numaralarını fısıldadığını ve çekiliş sonunda da her iki numaranın da çıktığını belirtmişti. Çekilişi kazanan kişiye ise 916 bin 979 lira verilmişti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER