A3 Haber

Valinin azarladığı esnaf: Üç aydır kiramı ödeyemiyorum, halimizden anlamaları mümkün değil

Valinin azarladığı esnaf: Üç aydır kiramı ödeyemiyorum, halimizden anlamaları mümkün değil

Valinin azarladığı esnaf: Üç aydır kiramı ödeyemiyorum, halimizden anlamaları mümkün değil
Ekim 19
20:26 2020

Denizli Valisi ile girdiği “maske” diyaloğu ile gündeme gelen Esnaf Üzeyir Yazır, “Esnaf diye bir şey kalmadı. E girip bir yere çalışsan 2 bin 500 lira ya verirler ya vermezler onun zaten ne kadarı kiraya gidecek? Sana ne kalacak? Geçinemezsin…” dedi.

Denizli Valisi’nin “Maskeni neden takmıyorsun?” sorusuna yanıt olarak “Maske takmıyorum, ölelim de kurtulalım” diyen esnaf Üzeyir Yazır o günü anlattı: “Esnaf diye bir şey kalmadı. E girip bir yere çalışsan 2 bin 500 lira ya verirler ya vermezler onun zaten ne kadarı kiraya gidecek? Sana ne kalacak? Geçinemezsin… Vali gibi yüksek düzey bir bürokratın da senin halinden anlaması mümkün değil. Altında milyonluk makam arabası, ekmeği almaya kendisi gitmez. Pazarın durumundan haberi yok. Gelir sana maskeni niye takmıyorsun diye sorar.”

Esnaf Yazır, tam dükkanını açtığı sırada denetim ekiplerinin geldiğini, yetkililerin kendisine sadece maske ile ilgili soru sormasına tepki gösterdiğini söyledi. Yazır, Vali Atik’le konuşmasının gündeme gelmesi ile ilgili, “biz içimizden gelenleri samimi söylediğimiz için belki milletin hoşuna gitti” dedi.

“Pandemi öncesinde de sıkıntılar vardı, sonra işler iyice durdu”

ANKA’nın sorusunu yanıtlayan Yazır, “3 aydır kiramı ödeyemiyorum, pandemi öncesinde de sıkıntı vardı ama pandemi sonrasında işler iyice durdu. Kredi vereceklerini söylediler, başvurdum, ama öyle bir kefil istiyorlar ki bulmak mümkün değil. Biz de krediden yararlanamadık. Ben zaten hayatımdan bezdim, hastalıktan korkmuyorum. Esnaf diye bir şey kalmadı. E girip bir yere çalışsan 2 bin 500 lira ya verirler ya vermezler onun zaten ne kadarı kiraya gidecek? sana ne kalacak? Geçinemezsin…Vali gibi yüksek düzey bir bürokratın da senin halinden anlaması mümkün değil. Altında milyonluk makam arabası, ekmeği almaya kendisi gitmez. Pazarın durumundan haberi yok. Gelir sana maskeni niye takmıyorsun diye sorar” diye konuştu.

Valinin denetim görüntülerinin gündeme gelmesinin ardından yaşananları da anlatan esnaf Yazır, “Denetimden sonra dükkana bir şey olmadı, ceza da kesmediler. Arayan soran da olmadı. Bir tek sizin gibi haberciler arıyor. Olayın ardından yetkili diyebileceğimiz bir tek CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca hanım aradı. O da halimi hatırımı sordu, sıkıntımı dinledi. Günde yaparsak 50-60 liralık iş yapıyoruz, bazı günler o da olmuyor. Bu işi bırakmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Vatandaşlara karşı yaklaşımının eleştirilmesi üzerine Vali Atik, olayın ardından açıklama yaparak, “Vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşım sebebiyle özür diliyorum” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER