A3 Haber

Bekir Coşkun’a veda

Bekir Coşkun’a veda

Bekir Coşkun’a veda
Ekim 20
16:04 2020

Sözcü yazarı Bekir Coşkun Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, CHP’li Muharrem İnce, Coşkun’un okurları ve meslektaşları katıldı. Bekir Coşkun, Şanlıurfa’nın Tülmen Köyü’nde defnedilecek.

Akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki Bekir Coşkun, önceki gün akşam saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.

Bekir Coşkun kimdir?

1945 yılında Urfa’da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa’da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı.

1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993’te Hürriyet gazetesine geçti.

TRT’de yayınlanan “Pako’ya Mektuplar” adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır.

Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrıldı. Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak referandumda AKP hükumetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun’un işine 20 Eylül 2010’da son verildi. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazmaktaydı. Bu gazetede yazmaya devam etmekteyken ayrılıp 14 Mart 2013 tarihinde Sözcü gazetesi kadrosuna katıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER