A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada Covid, Ermenistan, Kıbrıs var…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada Covid, Ermenistan, Kıbrıs var…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada Covid, Ermenistan, Kıbrıs var…
Ekim 20
16:43 2020

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda artan koronavirüs vakalarına alınacak tedbirlerin, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıların, Kuzey Kıbrıs’ta Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi ve bundan sonraki sürecin ele alınması bekleniyor.

Kabine toplantısı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Koronavirüs ile ilgili önlemlerin tartışılacağı toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakaların son verilerini paylaşacak. Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip vakalarının artacağı ve belirli yaş grubu için sokağa çıkma yasağının tekrardan gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Ayrıca toplantıda yüz yüze eğitimin de geleceği tartışılacak. Erdoğan, son yapılan toplantı sonrasında hangi sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmuştu.

Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesini ise Ermenistan ile Azerbaycan arasında süren çatışmalar oluştururken Kuzey Kıbrıs’ta Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi ve bundan sonraki sürecin ele alınması bekleniyor.

Kısıtlamalar gelecek mi?

Toplantıda son dönemde artan koronavirüs vakalarının da masaya yatırılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile önlemler daha sıkılaştırılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın toplantıda bir sunum yapması bekleniyor.

Ermenistan saldırıları 

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırıları da toplantının ana gündem maddelerinden olacak. Azerbaycan’a verilen destek, Ermenistan’a karşı uluslararası hukuktan doğan hakların da görüşülmesi bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs masaya yatırılacak

Haftasonu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı seçildi. Tatar’ın seçilmesi sonrası adada başlayacak yeni dönemin nasıl olacağı, hangi adımların atılması da kabine toplantısının gündemine gelmesi bekleniyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER