A3 Haber

Reuters’tan çarpıcı iddia: Sokağa çıkma yasağı gündemde!

Reuters’tan çarpıcı iddia: Sokağa çıkma yasağı gündemde!

Reuters’tan çarpıcı iddia: Sokağa çıkma yasağı gündemde!
Ekim 21
14:59 2020

Türkiye genelinde vaka sayılarında yaşanan artış sonrası nasıl kısıtlamaların yine gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, “Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ve hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşünülüyor” dedi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından küresel çapta etkisini sürdüren koronavirüs salgını, Türkiye’de endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte yaşanan vaka artışı sonrası sokağa çıkma kısıtlamalarının yine gündeme geleceği iddia edildi. “Toplam Covid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının beş katı” diyen adı açıklanmayan üst düzey bir yetkili, “Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” dedi.

“Vaka sayısı hasta olan sayısından beş kat fazla”

Pazartesi günü 2 bin 26 yeni vakanın açıklanmasından sonra Reuters’a konuşan yetkili, okulların açılmasıyla birlikte nasıl bir değişiklik yaşanacağının izleneceği ve buna göre bir karar alınacağını dile getirdi. Yetkili,  semptom göstermeyen çok insanın olduğunu söylerken, “Vaka sayısının, hasta olan sayısından 5 kat daha fazla olduğu görülüyor. Eğer bu trend devam ederse bazı önlemler alınacaktır” dedi. Bu yetkili, yeni sokağa çıkma yasağının daha dar ölçekli olacağını dile getirerek ekonominin korunmaya çalışılacağını aktardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER