A3 Haber

Merkez Bankası beklentiyi boşa çıkardı: Faiz yüzde 10.25’te sabit tutuldu

Merkez Bankası beklentiyi boşa çıkardı: Faiz yüzde 10.25’te sabit tutuldu

Merkez Bankası beklentiyi boşa çıkardı: Faiz yüzde 10.25’te sabit tutuldu
Ekim 22
14:13 2020

Merkez Bankası, piyasanın faiz artışı beklentisini boşa çıkararak, politika faizini yüzde 10.25’te sabit tuttuğunu açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, beklentileri boşa çıkardı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Kurul, para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar vermiştir” denildi.

Merkez Bankası PPK politika faizi olan 1 haftalık repo faizini yüzde 10.25’te sabit tuttu.

Merkez, geçtiğimiz ayki toplantıda faizi sabit tutması beklenirken 200 baz puanlık artırıma gitmişti. Bu toplantıdan ise piyasa beklentisi faiz artırımı geleceği yönündeydi. AA ve Reuters anketlerine katılan ekonomist ve kurumların tamamı faiz artırımı bekledikleri yönünde görüş bildirmişti. Yabancı kurumlarda 100 ila 300 baz puan arasında bir artırım bekliyordu. Ancak Kurul bu beklentinin aksine faizi sabit tutmaya karar verdi.

PPK bunun yanında para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek geç likidite penceresi (GLP) faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar verdi.

Bu kararla GLP faizi yüzde 13.25’ten yüzde 14.75’e yükseldi.

‘KISMİ TOPARLANMA SİNYALLERİ’

Kurul’dan kararla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER