A3 Haber

“Türkiye, internet hızında Gana’nın gerisinde!”

“Türkiye, internet hızında Gana’nın gerisinde!”

“Türkiye, internet hızında Gana’nın gerisinde!”
Ekim 22
20:57 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Türkiye sabit geniş bant internet hızında 175 ülke arasında 101’nci sırada yer alıyor. Sabit internet hızında Gana’nın bile gerisindeyiz. Türkiye’nin yüksek bir internet hızına sahip olması için temel şart fiber altyapıya daha fazla yatırım yapılmasıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Türkiye’deki internetin hızına ve fiyatlandırmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Adıgüzel, Türkiye’deki internet kullanıcılarının gelirlerinin önemli bir kısmını internet kullanımı için ayırmak zorunda kaldığını savundu.

CHP  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin İnternet hızının diğer ülkelerin gerisinde olduğunu söyledi. Adıgüzel açıklamasında  şu bilgilere yer verdi:

  • Global ölçekli Speedtest’in Eylül 2020 raporuna göre Türkiye sabit geniş bant internet hızında 175 ülke arasında 27.86 Mbps ile 101’nci mobilde ise 138 ülke arasında 36.73 Mbps ile 54’ncü sırada yer alıyor. sabit geniş bant internet hızında Afrika ülkesi Gana’nın bile gerisinde. Yine Türkiye sabit geniş bant internet hızında listede yer alan Bulgaristan, Polonya, Belarus ve Macaristan’ın gerisinde yer alıyor
  • Yine aynı şirket tarafından yapılan ve sabit geniş bant internet fiyatlarının değerlendirildiği bir başka çalışmaya göre ise, Türkiye 206 ülke arasında en ucuz interneti olan ülkeler sıralamasında 13,61 dolarla kendine 16’ncı sırada yer bulmuştur. Türkiye’deki bir asgari ücretli kazancının ortalama yüzde 4,5’inden fazlasını internet ücretine ayırmak zorunda

“Fiberde geri kalmışlığın sorumlusu Türk Telekom’un özelleştirilmesi”

  • Türkiye’de internet fiyatları sunduğu hıza, kotaya ve hizmete oranla pahalı, bunun asıl sebebi eski teknoloji olan ADSL’in kullanılması, fibere gerekli yatırımların yapılmamasıdır. Cumhurbaşkanı ‘fiber hat yatırımları konusunda engel çıkaranlar karşısında beni bulur’ diyor ama asıl fibere gerekli yatırımı yapmayan kendi iktidarı. Bugün Türkiye’nin fiberde geri kalmışlığının en büyük sorumlusu Türk Telekom’un özelleştirme kararında imzası olanlardır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER