A3 Haber

“Koronavirüse basit bir grip” diyen Bolsonaro, Covid-19’a yakalanan Sağlık Bakanı’nı maskesiz ziyaret etti

“Koronavirüse basit bir grip” diyen Bolsonaro, Covid-19’a yakalanan Sağlık Bakanı’nı maskesiz ziyaret etti

“Koronavirüse basit bir grip” diyen Bolsonaro, Covid-19’a yakalanan Sağlık Bakanı’nı maskesiz ziyaret etti
Ekim 23
00:53 2020

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Covid-19 yakalanan Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello’yu maskesiz şekilde hastanede ziyaret etti.

Brezilya’da vaka ve can kayıpları artmaya devam ederken, salgının başından beri Covid-19’u ciddiye almayan tavırlarıyla gündeme gelen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Covid-19’a yakalanan Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello’yu maskesiz şekilde hastanede ziyaret etti.

Ziyaret Pazuello’nun Çin’den 46 milyon doz Covid-19 aşısı olan “CoronaVac” satın alma niyetini açıklaması ve Bolsonaro’nun buna izin vermemesinin ardından geldi.

Bolsonaro ve Pazuello hastaneden maskesiz şekilde canlı yayın yaptı. Yayın sırasında Pazuello, Bolsonaro’nun Çin aşısı konusundaki kararını kararın reddetmesi üzerine, “Bu kadar basit. Biri emreder, diğeri itaat eder” ifadelerini kullandı.

Pazuello’ya geçtiğimiz Salı günü ateş ve baş ağrısı şikayetlerinin ardından Covid-19 tanısı konulmuştu. Bolsonara ve eşinin yanı sıra şu ana kadar 23 sandalyeli kabinenin yarısı Covid-19’a yakalandı.

Brezilya’da toplam vaka sayısı 5 milyon 303 bin 520’ye, toplam can kaybı ise 155 bin 500’e ulaştı. Brezilya, dünya genelinde salgından en fazla etkilenen üçüncü ülke konumunda bulunuyor.

Koronavirüsü atlatmıştı

Salgının başından bu yana yeni tip koronavirüsü ciddiye almayan açıklamalar yapan Bolsonaro, Temmuz ayında Covid-19’a yakalanmış ve iyileşmişti.

Covid-19’u hafife alan açıklamaları tepki çekmişti

Ülkesinin ulusal televizyon programında 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınını hafife alan açıklamalarda bulunan Bolsonaro, virüs için “basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” açıklamalarında bulunmuştu.

Yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemleri daha önce “histeri ve kuruntu” olarak nitelendiren Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, 31 Mart’ta, salgın nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki göstererek, karantina ve önlemleri abartılı bulduğunu söylemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER