A3 Haber

Hatay’da patlama: Validen açıklama geldi

Hatay’da patlama: Validen açıklama geldi

Hatay’da patlama: Validen açıklama geldi
Ekim 26
21:25 2020

Hatay’ın İskenderun ilçe merkezinde patlama oldu. Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı.

Hatay’ın İskenderun ilçe merkezinde bir patlama meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlama, Fener Caddesi’nde meydana gelirken cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Olay tanıklarının kendi aralarında “canlı bomba” ifadesini kullandıkları duyuldu.

Valilik’ten açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir.”

“İkisi de elde”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız” mesajını paylaştı.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada ise “Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz. İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek” denildi.

Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konu hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun” diye kaydetti.

Erdoğan, “Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER