A3 Haber

Sınırdışı edilen Gürcü suç örgütü lideri farklı isimle ülkeye yeniden girdi, yakalandı

Sınırdışı edilen Gürcü suç örgütü lideri farklı isimle ülkeye yeniden girdi, yakalandı

Sınırdışı edilen Gürcü suç örgütü lideri farklı isimle ülkeye yeniden girdi, yakalandı
Ekim 26
14:33 2020

Suç örgütü lideri Gürcistan uyruklu Guram Chıkladze ve iki koruması kaldıkları lüks otele düzenlenen polis operasyonuyla yakalandı. Daha önce tutuklanarak sınır dışı edilen Guram Chıkladze’nin, Andri Malyi adına kayıtlı yeni pasaportla yeniden Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.

Gürcistan uyruklu Guram Chıkladze’nin farklı bir pasaportla tekrar Türkiye’ye giriş yaptığını, polis ekipleri belirledi. Eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen suç örgütü lideri Guram Chıkladze’nin iki yabancı uyruklu korumasıyla birlikte İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan lüks otelde kaldığını belirleyen polis ekipleri dün gece özel harekat polislerinin de desteği ile operasyon düzenledi.

Gece 03.30’da otele giren polis ekipleri Chıkladze ile iki koruması Z.K. ve S.K.’yı gözaltına aldı. Otel odasında yapılan aramalarda üç adet glock marka tabanca, çok sayıda mermi ve üç adet telsiz ele geçirildi. Çok sayıda suç dosyası bulunan örgüt lideri ve iki korumasının telefon dinlemelerine takılmamak için telsizle haberleştikleri öğrenildi.

Azeri çete hedeflerindeydi

Suç örgütü lideri ‘Andri Malyi’ takma isimli Guram Chıkladze 31 Ocak düzenlenen bir başka operasyonda yakalanmıştı. Suç örgütünün bir başka suç örgütüne karşı eylem hazırlığında oldukları, Azerbaycan uyruklu suç çetesi lideri “Loto Guli ” lakaplı Nadir Salifov’u hedef alacakları iddia edilmişti.

31 Ocak günü Kağıthane, Sarıyer ve Gaziosmanpaşa’daki altı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda dokuz Azerbaycan, beş Gürcistan , iki Ukrayna ve bir Rus olmak üzere 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 11 tabanca, otomatik tüfek ve 222 mermi ele geçirilmişti. Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen 17 şüpheliden birisi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, tutuklanmak üzere hakimliğe sevk edilen 16 şüpheliden aralarında suç örgütü lideri Guram Chıkladze’nin de olduğu yedi kişi “Suç işleme amacıyla örgüt kurma” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmıştı.

Adliyeye sevk edildi

Bir süre cezaevinde kalan örgüt lideri Chıkladze’nin sınır dışı edildikten sonra Andri Malyi adına kayıtlı pasaport ile tekrar Türkiye’ye giriş yaptı. Öte yandan Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov 19 Agustos 2020’de Antalya’da bir otelde yemek yerken yakın arkadaşı tarafından başından silahla vurularak öldürülmüştü.

Gözaltına alınan Guram Chıkladze, korumaları Z.K. ve S.K emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER