A3 Haber

ADD’den “29 Ekim” kutlamalarının yasaklanmasına tepki: TBMM’nin devre dışı bırakılması kabul edilemez 

ADD’den “29 Ekim” kutlamalarının yasaklanmasına tepki: TBMM’nin devre dışı bırakılması kabul edilemez 

ADD’den “29 Ekim” kutlamalarının yasaklanmasına tepki: TBMM’nin devre dışı bırakılması kabul edilemez 
Ekim 27
12:54 2020

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yasaklanmasına tepki göstererek, “Milli Kurtuluş Savaşı’nın karargâhı ve yönetim merkezi olan TBMM’nin devre dışı bırakılması, dışlanması kabul edilemez” açıklamasını yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yazılı açıklama yaparak, vatandaşları 29 Ekim günü, gün boyunca Atatürk anıtlarını çiçek bahçesine dönüştürmeye çağırdı.

ADD açıklamasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 81 ilde yasaklanmasına tepki gösterilerek şu çağrıda bulunuldu:

TBMM’nin dışlanması kabul edilemez

  • Büyük Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı dönemdekine benzer bir sistemle karşı karşıyayız. Dünyaya örnek bir tavırla Milli Kurtuluş Savaşı’nın karargâhı ve yönetim merkezi olan TBMM’nin devre dışı bırakılması, dışlanması kabul edilemez.

“Cumhuriyetin 97. yılında FETÖ’nün yerini başka tarikatlar almıştır”

  • İktidar çevrelerine yakınlığı ile bilinen bir cemaat şeyhinin “selefiler silahlanıyor, ayaklanacaklar” açıklaması, Cumhuriyet’in 97. yılında nasıl bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzun açık göstergesidir. “Fikri iktidarımızı yaratamadığımızı üzülerek görüyorum” diyen iktidar sahiplerinin, hangi “fikri iktidar” dan söz ettiğini anlamak çok zor değildir. Bugün, FETÖ nün yerini başka cemaatler ve tarikatlar almıştır. Değiştirilen ve dönüştürülen yönetim sisteminde, devlet kurumları artık şahıs kurumları haline getirilmiştir.

“Askıda ekmek tam bir trajedidir”

  • Köprü ve otoyollara, şehir hastanelerine devlet kasasından ne kadar ödendiği ve paraların kimlere verildiği gizli saklıyken; vatandaş borç batağında kıvranırken “askıda ekmek” tam bir trajedidir. Atatürk Türkiye’sinde bir öğretmen, bir aylık maaşıyla 20 Cumhuriyet altını alırken; günümüzde 10 gr altın bile alamamaktadır.

Küresel salgın bahanesiyle, demokrasi rafa kaldırılmıştır

  • Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan pek çok hakkın, genelgelerle, TBMM saf dışı bırakılarak, yayımlanan KHK’larla askıya alınması sıradan bir hal almıştır. Özellikle küresel salgın bahanesi ile ulusal bayramlarımızın kutlanmasına getirilen yasakların başka bir açıklaması mümkün değildir. İktidar, uygulamalarıyla demokrasiyi adeta rafa kaldırmış ve demokratik rejim yerine şahıs rejimini kurgulamıştır.

Eğitim cemaatlerin, dinci ve gerici vakıfların eline bırakıldı

  • Devrim Yasaları ile yürürlüğe giren ve eğitimde birliği sağlayan Laik ve Bilimsel Milli Eğitim Sistemi’ne en büyük darbe, 4+4+4 kesintili eğitim sistemine geçilmesiyle vurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı, imzaladığı işbirliği protokolleriyle; temel eğitimi cemaatlerin, dinci ve gerici vakıfların eline bırakmıştır.

Sağlığa ayrılan bütçe Diyanet’e ayrılan bütçeden düşük

  • Sağlığa ayrılan bütçenin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçeden daha düşük olması, ülkemizin sarsıcı ve acı gerçeğidir. “Sağlıkta Dönüşüm” adı altında sağlık hizmetlerinin kamusal hizmetin dışına çıkarılarak, piyasa koşullarına terkedilmesinin sonuçları, tüm yakıcılığı ile karşımıza çıkmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER