A3 Haber

Hatay ve Mersin’deki yangınlar sürüyor, Adana’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay ve Mersin’deki yangınlar sürüyor, Adana’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay ve Mersin’deki yangınlar sürüyor, Adana’daki yangın kontrol altına alındı
Ekim 27
22:28 2020

Türkiye’nin bazı bölgelerindeki yangınlardan bazıları söndürülürken, Hatay ve Mersin’deki yangınlar sürüyor, yakındaki evler tahliye edildi.

A3 Haber Merkezi- Hatay’ın İskenderun ilçesi Karayılan Mahallesi’nde çıkan orman yangını sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı.

Alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi sararken, vatandaşlar bölgeden koşarak uzaklaşmaya başladı. Ekiplerin söndürme çalışmaları da sürüyor. Bölgedeki evlerin bir bölümü tahliye edildi.

Mersin’de evler tahliye edildi

Mersin’in Anamur ilçesinde çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen orman yangınını söndürmek için de ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bugün Anamur ilçemizde iki yerde yangın ihbarı aldık. Biri sabah saatlerinde Karaağa mevkisinden gelen bir ihbardı. Ekiplerimizi hemen oraya yönlendirdik. Arkadaşlarımız orada çalışmaya başladılar. Karaağa’daki yangın kontrol altına alındı şu anda. Daha sonra saat 11.00’de ikinci bir yangın ihbarı aldık. Ekiplerin bir kısmını da bu tarafa yönlendirdik. İlk yerleşim yerlerinde başladı yangın. Buradaki yangın hala devam ediyor henüz kontrol altına alınmış değil” dedi.

Vali Su, 50-60 evin güvenlik amacıyla tahliye edildiğini duyurdu.

Adana’daki yangın kontrol altına alındı

Adana’nın Kozan ilçesindeki Kuytucak Mahallesi’nde bulunan Savruk Yaylası’ndaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı, yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Yangında, yaklaşık 100 dönüm ormanın zarar gördüğü bildirildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER