A3 Haber

Kozmetik devi Avon’dan “boykot” çağrısı: Bizi listeden çıkarın

Kozmetik devi Avon’dan “boykot” çağrısı: Bizi listeden çıkarın

Kozmetik devi Avon’dan “boykot” çağrısı: Bizi listeden çıkarın
Ekim 27
11:39 2020

Erdoğan’ın Fransız malları için boykot çağrısının ardından sosyal medyada Fransız ürünlerinin olduğu iddia edilen listeler dolaşmaya başladı. Ancak listede Fransız markası olmayan ürünlerinde yer alması dikkat çekerken kozmetik markası Avon’dan “Fransız markası değiliz” açıklaması geldi.

Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı sonrasında sosyal medyada Fransa menşeli ürünleri içerdiği iddia edilen listeler dolaşmaya başladı. Bu listelerde gerçekte başka ülke menşeli çok sayıda ürün ve markanın da yer aldığı dikkat çekti. Bunlardan biri olan Avon, “Biz kökeni Amerika’ya dayanan bir Brezilya markasıyız, listeden çıkarın” açıklaması yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Avon, 1886 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan, 2020 yılının başında da Natura&Co grubu ile birleşerek Brezilya merkezli çok uluslu bir güzellik grubunun parçası haline gelen bir doğrudan satış şirketidir. Markamızın Fransız devleti ile bir bağı olmayıp Fransa’da operasyonu dahi bulunmamaktadır. Basına yansıyan ‘Boykot edilecek Fransız markaları‘ başlıklı haberler içerisinde yer alan markamızla ilgili asılsız haberlere itibar edilmemesini ve haberlerde yer alan markamızın bu listeden çıkartılmasını önemle rica ederiz.”

Sosyal medyada paylaşılan boykot listelerinde geçmişte Fransızlara ait olan ve daha sonra el değiştiren markalar ve şirketlerin yanı sıra Amerika menşeli marka ve firmalar de yer alıyor…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER