Site icon A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a tepki: Dış politikayı egona meze yapmaktan artık vazgeç!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan ve Macron arasındaki gerilime ilişkin, “Takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın. Türk dış politikasını, egona meze yapmaktan artık vazgeç. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine, hak ettikleri cevabı, aynı ergen tavırla değil, devlet adamlığıyla ver” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Fransa ve Türkiye arasında yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulunan Akşener, Erdoğan ve Macron arasındaki gerilime ilişkin, “Takındığın bu tavırla, Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın” diye konuştu.

Dövizdeki önlenemez yükselişe ilişkin de konuşan Akşener, Erdoğan’ın Malayta’da bir yurttaşla yaşadığı polemiği hatırlattı.

“Sayın Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Malatya’ya gitti, Ve ülkemizin gerçeğiyle yüz yüze geldi… Bir vatandaşımız “Eve ekmek götüremiyoruz.” deyince, durumu “abartılı bulup”, dertli vatandaşa “Al sen keyif çayı iç.” dedi. İşte size vatandaşına yabancılaşmış bir iktidarın, ve onun başındaki insanın geldiği son durum. Gerçekten ibretlik” ifadesini kullanan Akşener, “Dolar 8 lirayı geçmiş, Euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan?” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Türkiye’nin karakteri, bize saygısızlık yapana hakaret etmek değil, bize saygısızlık yapanı pişman etmektir”

“Takındığın bu tavırla Macron’u pişman etmedin, bilakis Macron’a destek çıktın”

2021 bütçesi

‘Senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan?” 

Yandaşın borcunu tek kalemde sıfırladı 

Exit mobile version