A3 Haber

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı
Ekim 29
22:48 2020

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olay ilgili soruşturma başlattı. Haber hakkında yayın yasağı getirildi.

Muğla’da rahatsızlandığı için götürüldüğü hastanede 38 haftalık hamile olduğu belirlenen 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı. Anne Sevgi S., kızının kendisine Selçuk. Ç’nin cinsel istismarına uğradığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

DHA’da yer alan haberde Muğla’nın Milas’ta anne Sevgi S. ve babası Doğan A.’nın boşanmalarının ardından açtıkları velayet davası sürdüğü için Fethiye’deki bir yurtta kalan 14 yaşındaki Y.S.A.’nın 2 ay önce intihar girişiminde bulunduğu, annesinin talebi üzerine Muğla il merkezindeki çocuk destek birimine sevk edildiği ve 19 Ekim’de rahatsızlanan Y.S.A.,’nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. 38 haftalık hamile olduğu belirlenen Y.S.A. ertesi gün doğum yaptı. Hastane yetkilileri Y.S.A’nın durumunu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Durum Y.S.A.’nın, annesi Sevgi S’ye de haber verildi. Sevgi S., çocuğun Fethiye’de kaldığı dönemde Milas’taki bir barda çalışan erkek arkadaşı Selçuk Ç.’nin cinsel istismarına uğradığını öğrendiğini belirtip, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olay ilgili soruşturma başlattı.

Yayın yasağı getirildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Muğla’da 15 yaşındaki bir çocuğun doğum yapması ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı başvurusu üzerine, Fethiye Sulh Ceza Hakimliği tarafından, söz konusunu çocuğun örselenmesini ve ikincil mağduriyet yaşanmasını önlemek için yayın yasağı kararı alınmıştır. Karar; yazılı, görsel, sosyal medya, internet üzerinden faaliyet gösteren medya yayınlarının tamamına kapsamaktadır. Basın organlarının dikkatine sunulur” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER