A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım

Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım

Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım
Ekim 29
12:37 2020

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 29 Ekim kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet’in ilan edildiği Birinci Meclisi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Milletten korkmamak lazım. Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini, beklentilerini siyaset kurumunun dinlemesi, bilmesi gerekiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet’in ilan edildiği Birinci Meclisi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Milletten korkmamak lazım. Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini, beklentilerini siyaset kurumunun dinlemesi, bilmesi gerekiyor” dedi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bu güzel binada cumhuriyet ilan edildi

  • 97 yıl önce bu binada alkışlar vardı. Gözyaşları vardı. Kucaklaşmalar vardı. Çünkü 97 yıl önce bu güzel binada Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet’in ne olduğunu ne kadar değerli olduğunu onlar bizden çok daha iyi biliyorlardı. Onlar savaş meydanlarından gelmişlerdi, bedel ödemişlerdi, arkadaşlarını toprağa gömmüşlerdi.

Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmak zorundayız

  • Dolayısıyla Cumhuriyet’in ilanı bizim en büyük devrimimizdir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İlk Anayasa’da yazıldığı şekliyle, “Hakimiyet bila-kayd ü şart milletindir” ifadesi aslında Cumhuriyet’in getirdiği güzel bir kavram ve deyim. Yani halkı her şeyin üzerinde tutmak. İkinci yüzyıla gidiyoruz. İkinci yüzyılımızda Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmak zorundayız.

Milletten korkmamak lazım

  • Eğer bu ülkede 1921 Anayasası’nda yazıldığı gibi, hakimiyet bila-kayd ü şart milletin olacaksa, milletten korkmamak lazım. Milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini, beklentilerini siyaset kurumunun dinlemesi, bilmesi gerekiyor. Zor günlerden geçiyoruz ama şundan bütün milletimin emin olmasını isterim: Bu ülke en zor günlerinde bile bir araya gelerek barış içinde bütün zorlukları aşmıştır. Biz de aşacağız.

Bu bina bizim için çok değerli

  • Bu bina bizim için çok değerli. İçeride Cumhuriyet’i kuranlar bugün aramızda yoklar. Onların her birisine tek tek şükranlarımızı sunuyoruz. Rahmet diliyoruz. Onlar gerçekten de bizi biz yapan değerlerdi. Onlara sahip çıkmak da bizim görevimiz. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER