A3 Haber

Erdoğan: 103 kişi enkazdan kurtarıldı

Erdoğan: 103 kişi enkazdan kurtarıldı

Erdoğan: 103 kişi enkazdan kurtarıldı
Ekim 31
22:37 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “218 vatandaşımızın şu anda tedavisi devam ediyor. Şu ana kadar enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 103” dedi.

A3 Haber Merkezi- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremin ardından, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Deprem nedeniyle şu an için 37 can kaybı yaşandığını belirten Erdoğan, “İzmir Seferihisar ilçemize saat 14.51 itibariyle merkez üssü Ege Denizi 17- 26 kilometre açıklarında 6.6 şiddetinde bir deprem yaşadık. Ve bu deprem neticesine şu an itibariyle 37 vefatımız var. 885 yaralımız var. Bunlardan 667’si taburcu olmuş vaziyette. 218 vatandaşımızın şu anda tedavisi devam ediyor. 8 yoğun bakım var. Bunların içinde 3 tane ağır hastamız var. Şu ana kadar enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 103” diye konuştu.

“24 milyon lira şu ana kadar ödenek gönderdik”

Depremin yaralarının kısa sürede sarılması için alınan kararlara değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bunların yanında 24 milyon lira şu ana kadar ödenek gönderdik. Bu ihtiyaca göre Valimizin koordinesinde, Bakanlarımızın yapacağı taleple bunun sürekli olarak devamı söz konusu. Burada yoğun bir şekilde rezerv alan temini çalışmalarını yürütüyoruz. Bu çalışmalarla da birlikte süratle enkaz kaldırma çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da nerede rezerv alan var, bu çalışmaları yapıp bu rezerv alanlara göre de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buralarda hemen adımları atacak. Elazığ ve Malatya deneyimini de aynen burada değerlendireceğiz. Bu rezerv alanlarla birlikte enkazların kaldırılması ardından burada inşaat çalışmalarına başlayacağız. Ve en kısa zamanda inşaat çalışmalıyla birlikte, evleri yıkılan vatandaşlarımız için en kısa sürede bu evler yapılıp, vatandaşlarımızın buralara taşınmasını sağlamış olacağız. Bu süre içinde ola ki vatandaşlarımızın içinden değişik yerlerde kiralık ev bulanların da biz kira bedellerini ödemek kaydıyla oralara yerleşmelerini sağlayacağız. Eşyaları zarar görmüş olanlara tabi ki bütün ev eşyalarınının temini ve onların bedellerini, aynen Çevre ve Şehircilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ödemek suretiyle onlara en ufak bir sıkıntı yaşatmayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda depremde yıkılan Rızabey apartmanı enkazına geldi. burada çalışmaları inceleyip ekiplerden bilgi alan Erdoğan daha sonra bölgeden ayrıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER