A3 Haber

İngiltere’de ikinci karantina dönemi: 5 Kasım’dan itibaren dört hafta sürecek

İngiltere’de ikinci karantina dönemi: 5 Kasım’dan itibaren dört hafta sürecek

İngiltere’de ikinci karantina dönemi: 5 Kasım’dan itibaren dört hafta sürecek
Kasım 01
01:16 2020

İngiltere’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ikinci kez ülke çapında karantina ilan edildi. Karantina, 5 Kasım Perşembe gününden itibaren dört hafta sürecek.

A3 Haber Merkezi- İngiltere Başbakanı Boris Johnson, düzenlediği basın toplantısında, kısıtlamaların ekonominin yanı sıra akıl sağlığı üzerinde de etkisi olduğunu bildiğini belirtti. Ancak virüsün öngörülerden daha hızlı bir şekilde yayıldığını söyleyen Johnson, önlem almazlarsa durumun çok daha kötü olacağı uyarısında bulundu.

Şimdi harekete geçme zamanı, çünkü başka alternatif yok” diyen Johnson, 5 Kasım Perşembe gününden itibaren dört haftalık bir karantina kararı aldıklarını duyurdu. Bu yıl Noel’in çok farklı olacağını söyleyen Johnson, ancak şimdi alınacak sıkı önlemlerle insanların Noel’de birbirlerini görebileceklerine inandığını belirtti. Başbakan Johnson, karantina konusunda “yalnız” olmadıklarını da ifade ederek, diğer Avrupa ülkelerini örnek gösterdi. “Evde kalın. Ulusal Sağlık Hizmetlerini koruyun. Hayat kurtarın” çağrısı yapan Johnson’ın açıklamasına göre, karantina 2 Aralık’a kadar devam edecek.

Okullar açık kalacak

Karantina kapsamında temel ürünlerin satıldığı marketler ve eczaneler hariç tüm perakende mağazaları kapatılacak. Bar ve restoranlar sadece paket servisi sunacak. Mart ayındaki ilk karantinanın aksine okullar ve üniversiteler ise açık kalmaya devam edecek.

İnsanlar evlerinden yalnızca eğitim, iş, yiyecek alışverişi ve egzersiz gibi belirli sebepler kapsamında çıkmalarına izin verilecek. Farklı hane halkı üyeleri bir araya gelemeyecek.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER