A3 Haber

Devlet Bahçeli: Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi

Devlet Bahçeli: Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi

Devlet Bahçeli: Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi
Kasım 03
11:12 2020

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İzmir’deki depremin yarattığı yıkım hakkında konuşan Bahçeli, “Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Betondan, demirden çalan insan müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir’de yaşanan şiddetli depremin ardından değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “İzmir’deki depremi siyaset malzemesi yapanlar bu milletin evladı olmayanlardır. İzmirimize gavur benzetmesi yapanlar bu vatana, millete kasıt etmişlerdir” dedi.

Bahçeli ayrıca CHP’nin İzmir’deki afet yönetim biçimini eleştirirken, “CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir. Deprem enkazı üzerinde siyaset yapayım derken hamaset çukuruna yuvarlanmışlardır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

  • Ne yazık ki depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüş ve kapatmıştır. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz ve hareketsiz kalmak akıl kârı değildir.
  • Acılara birlikte göğüs gerdiğimiz sürece daha güçlü millet oluruz. Tüm suçu 2020’ye yıkmak kolaycılıktır.
  • Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Betondan, demirden çalan insan müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır.
  • Hayatları söndüren deprem değil tedbirsizliktir. Bundan kaçış yoktur. İstanbul depremi için acilen hazırlık yapılmalı

“Siyaset malzemesi yapanlar bu milletin evladı olmayanlardır”

  • İzmir’deki depremi siyaset malzemesi yapanlar bu milletin evladı olmayanlardır. İzmirimize gavur benzetmesi yapanlar bu vatana, millete kasıt etmişlerdir.
  • Devleti suçlamakla, mücadeleyi sulandırmakla amaçlanan nedir?- Kirli niyet sahipleri hayasız değil midir? CHP yönetimine soruyorum, siz de hiç mi vicdan kalmadı.
  • CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir. Deprem enkazı üzerinde siyaset yapayım derken hamaset çukuruna yuvarlanmışlardır.
  • CHP demek karanlık demektir.  Bu kireçlenmiş zihniyetin yaptığı tek şey milletin sırtına hançer sallamaktır.
  • İnsanlık tercüme edemediği yeni bir durumla yüz yüze kalmıştır. Tarihin hiçbir dönemde bu kadar bebek katledilmedi.  İnsanlar yerlerinden yurtlarından edildi. Kadınlara kıyıldı yaşlı insanlara sırt dönüldü. Biri yerken diğeri baktı, biri aç kaldı.  Küresel sefalet insani değerleri eritti. Husumet cephesi genişledi.

“Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur”

  • Koronavirüsle mücadelede tedbirlere uyarsak cephemiz yıkılmayacak, varlığımız zarar görmeyecektir. Maske, mesafe, temizlik şartlarına bağlılık devamlı vurgulanırken Boğaz’a nazır mekânlarda Cadılar Bayramı düzenleyip, vur patlasın çal oynasın demek en hafif tabirle pespayeliktir. Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur. Şımarık bir şekilde hastalığı bulaştırmak cinayet olmayacak mıdır?
  • Azerbaycan haklı mücadelesi sonuç almaktadır. Dağlık Karabağ işgalinin zincirlerinden hızla azat edilmektedir. Azerbaycan ordusu zafere koşmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER