A3 Haber

ABD’de ilk kez bir trans kadın eyalet senatosuna seçildi

ABD’de ilk kez bir trans kadın eyalet senatosuna seçildi

ABD’de ilk kez bir trans kadın eyalet senatosuna seçildi
Kasım 04
18:51 2020

ABD tarihinde ilk kez bir trans birey senatör seçildi. Demokratlar’ın adayı 30 yaşındaki Sarah McBride, Cumhuriyetçi rakibi Steve Washington’ı geçerek Delaware Eyalet Senatosu’na girdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da yapılan seçimlerde Demokrat aday Sarah McBride Delaware Eyaleti Senatosu’na seçilerek ülkenin ilk trans birey senatörü oldu. ABD tarihinde ilk kez bir trans birey senatör seçildi. Demokratlar’ın adayı 30 yaşındaki Sarah McBride, Cumhuriyetçi rakibi Steve Washington’ı geçerek Delaware Eyalet Senatosu’na girdi.

LGBTI+ haklarını savunan Human Rights Campaign’in basın sözcüsü olarak çalışan McBride, Obama döneminde Beyaz Saray’da staj yapmıştı. McBride, seçim zaferiyle ABD’de en üst düzey trans yetkili oldu. McBride, sonuçların belli olmasından sonra Twitter’dan “Bugünün trans bir çocuğa demokrasimizin onlar için de yeterince büyük olduğunu göstermesini umuyorum” mesajını paylaştı.

En genç kongre üyesi

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Vermont’ta ise 26 yaşındaki Taylor Small, eyaletin ilk trans milletvekili seçildi. Bu arada, New York’ta 32 yaşındaki Ritchie Torres ise Kongre’nin ilk siyah eşcinsel üyesi oldu.

Cumhuriyetçi Parti’den 25 yaşındaki Madison Cawthorn, Kuzey Carolina’da Temsilciler Meclisi’ne seçildi. Cawthorn, 1990’larda doğan ilk Kongre üyesi unvanını aldı. Dün yapılan seçimlerde senatoya eski bir astronot da seçildi. Demokrat Parti’nin adayı Mark Kelly, ABD Senatosu’nda Arizona’yı temsil edecek iki senatörden biri oldu. ABD Senatosu’na seçilen ilk astronot Ohio senatörü John Glenn’di. Glenn 1974’ten 1999’a kadar senatörlük yapmıştı.

McBride kimdir?

LGBTİ+ hakları, sağlık hizmetlerine erişim ve çocukların korunması alanlarında aktif olan Sarah McBride, Delaware valisinin eski hukuk danışmanı Matt Denn yanında gönüllü olarak siyasete başladı.

ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde Beyaz Saray’da staj yapan McBride, daha sonra eski Vali Jack Markell ve eski eyalet Başsavcısı Beau Biden’ın kampanyalarında görev aldı.

Sarah McBride, insan hakları mücadelesini “Tomorrow Will Be Different” (Yarın daha farklı olacak) adlı bir kitapta kaleme aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER