A3 Haber

İzmir depreminde eski büyükşehir belediye başkanı Piriştina’nın evi de hasar gördü

İzmir depreminde eski büyükşehir belediye başkanı Piriştina’nın evi de hasar gördü

İzmir depreminde eski büyükşehir belediye başkanı Piriştina’nın evi de hasar gördü
Kasım 05
07:30 2020

İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından özellikle Bayraklı’daki binalarda yıkım ve ağır hasar oluştu. Depremde İzmir’in eski büyükşehir belediye başkanı Ahmet Piriştina’nın Alsancak’ta bir süre ikamet ettiği Köşe Apartmanı da hasar gördü. Bina için detaylı inceleme yapılması kararı verilirken bina sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

A3Haber Merkezi- İzmir Seferihisar açıklarında, yerin 16.54 kilometre derininde 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yıkımın bilançosu gün yüzüne çıkıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),İzmir’deki depremde can kaybının 114 olduğunu, 137 kişinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim’deki depremin ardından 45’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 1713 artçı sarsıntı kaydedildi.

İzmir’de depremin yıkımlar ve ağır hasarlara neden olduğu Bayraklı’nın dışında birçok semt de etkilendi. Depremde Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin girişindeki Köşe Apartmanı da hasar aldı. Köşe Apartmanı, İzmir’in eski büyükşehir belediye başkanlarından Ahmet Piriştina ve ailesine de ev sahipliği yapmıştı.

Başkan olduğu dönemde Köşe Apartmanı’nda ikamet eden Ahmet Piriştina ailesi ve çocuklarıyla uzun yıllar burada ikamet etti. Daha önce meydana gelen depremlerde hafif hasar alan Köşe Apartmanı’nda  6.9’luk depremin ardından sıvaların döküldüğü gözlemlendi. Bina sakinleri dairelerine girmekte endişe yaşarken ekipler yapılan ilk incelemenin ardından binada detaylı inceleme yapılmasına karar verdi.

Bina sakinleri detaylı inceleme kararının ardından evlerini terk ederken binanın akıbeti gerçekleştirilecek incelemenin sonunda belli olacak. Hazırlanan rapora göre binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER