A3 Haber

Bir doktor daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Bir doktor daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Bir doktor daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
Kasım 06
09:39 2020

İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Yalçın Özdemir, koronavirüse yenik düştü. İstanbul Tabip Odası, “Her eyleminde omuz başımızda duran ağabeyimiz, mücadele arkadaşımızı kaybettik. Onu hep iyimser tutumu ve gülen yüzü ile hatırlayacağız” mesajıyla acı haberi duyurdu.

İstanbul Tabip Odası, Dr. Yalçın Özdemir’in koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği duyurdu. İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul Tabip Odası’nın her etkinliğinde, her eyleminde omuz başımızda duran ağabeyimiz, mücadele arkadaşımız Dr.Yalçın ÖZDEMİR’i kaybettik” ifadeleriyle yapılan tabip odasının açıklamasında, “Demokratik bir ülke ve iyi hekimlik mücadelesindeki direngen vücudu ne yazık ki COVID-19’a yenik düştü. Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, hekim camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.

1975 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olduğu belirtilen Dr. Yalçın Özdemir için paylaşılan mesajda, “İstanbul Tabip Odası’nın başta Emekli Hekim Komisyonu olmak üzere birçok alanında emek verdi. İz bıraktı. Onu hep iyimser tutumu ve gülen yüzü ile hatırlayacağız” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Tabip Odası, salgın nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarındaki artışa da dikkat çekti. Odanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Pandemi nedeniyle vefat eden yurttaşlarımızın sayısında ve beraberinde COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanı sayısında tahammül edilemez bir artış yaşanıyor. Hekimler olarak; “ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” çağrımızı bir kez daha yineliyor, yetkilileri sorumluluklarının gereğini yapmaya davet ediyoruz”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER