Site icon A3 Haber

Sekiz yıldır atanamayan öğretmen tarlada biber topluyor: “Ümidim yok!”

CHP’li Kayışoğlu, Bursa Orhangazi’de biber tarlasında çalışan köylüleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir kadın, sosyal bilgiler öğretmeni olduğunu ve atanamadığı için tarlada çalıştığını, eğitimde yeterli bütçenin ayrılmadığı ve kadro açılmadığı için umudunun da olmadığını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi’de biber tarlasında çalışanları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tarlada çalışan bir kadın, sorunun olduğunu fakat çözülebileceğine inanmadığını dile getirdi.

Sosyal bilgiler öğretmeni olduğunu 8 yıldır atanamadığını söyleyen kadın, Kayışoğlu’na “Ümidim yok, kadro açılmadığı, bütçe ayrılmadığı sürece, ne yapabilirsiniz?” diye sitem etti.

CHP’li Kayışoğlu da eğitime ayrılan bütçenin artırılması için önerge verdiklerini anımsatarak, “Maalesef artırılmadı. İnşallah olacak, elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Ölene kadar çalışmak zorundayız”

Biber tarlasında çalışan kadınlar, “Sigorta, emeklilik, hiçbir şey yok. Ölene kadar çalışmak zorundayız” derken CHP’li Kayışoğlu da “Kadınların maalesef en büyük sorunu. Hem emek veriyorlar, üretime katkı sunuyorlar hem de hiçbir güvenceleri yok” diye konuştu. (ANKA)

Exit mobile version