A3 Haber

Berat Albayrak’ın ardından Hakan Atilla’nın da istifa ettiği iddiası yalanlandı

Berat Albayrak’ın ardından Hakan Atilla’nın da istifa ettiği iddiası yalanlandı

Berat Albayrak’ın ardından Hakan Atilla’nın da istifa ettiği iddiası yalanlandı
Kasım 10
23:11 2020

Berat Albayrak’ın ardından Hakan Atilla’nın da, Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürü görevinden istifa ettiği iddia edildi. Hakan Atilla, istifa haberlerini yalanladı.

A3 Haber Merkezi- Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın atanması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden istifa ederek yerine Lütfi Elvan’ın atanmasının ardından bir sıcak gelişme de Borsa İstanbul’da yaşandığı iddia edildi.

ABD’de Halkbank davasından yargılanıp hapis yatan, Türkiye’ye döner dönmez Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne atanan Hakan Atilla’nın görevinden istifa ettiği iddia edildi. Hakan Atilla’nın istifa ettiği iddiasına ilişkin Borsa İstanbul’dan resmi bir açıklama yapılmadı.

Hakan Atilla: Görevde devam etmeye niyetliyim

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, “Görevde olduğum sürece Borsada pek çok rekor kırdık. Daha da devam etmeye niyetliyim” dedi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Atilla’nın iddialarını yalanladığını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Özdemir, Atilla’nın, “İstifa mı ettin” sorusuna, “Hayır bu iddiaların aslı astarı yok. İstifa etmedim, görevimin başındayım. Görevde olduğum sürece Borsada pek çok rekor kırdık. Daha da devam etmeye niyetliyim” dediğini aktardı.

Habertürk’ten Rahim Ak da, “Borsa İstanbul Başkanı Hakan Atilla’nın istifa ettiği dedikoduları var. Ben kendileri ile görüştüm asla böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylediler” sözleriyle iddianın doğru olmadığını Twitter hesabından duyurdu.

BIST’ten de açıklama geldi

Borsa İstanbul da Genel Müdür Hakan Atilla’nın istifasına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nde yapılan açıklamada da “Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Hakan Atilla ile alakalı Twitter üzerinden istifa ettiğine dair yayılmaya çalışılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER