A3 Haber

Sigara içme yasağı genişliyor: Eskişehir ve Kocaeli’de belirli yerlerde kullanım yasaklandı

Sigara içme yasağı genişliyor: Eskişehir ve Kocaeli’de belirli yerlerde kullanım yasaklandı

Sigara içme yasağı genişliyor: Eskişehir ve Kocaeli’de belirli yerlerde kullanım yasaklandı
Kasım 10
23:45 2020

Eskişehir ve Kocaeli’de açık alanlarda belirlenen alanlarda sigara kullanımını yasaklandı.

A3 Haber Merkezi- Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Erol Ayyıldız başkanlığında toplanarak artan koronavirüs vakalarının ardından yeni tedbir kararları aldı. Kurul, piknik yapmayı ve belirlenen alanlarda sigara kullanımı yasaklanırken, açık alanlarda denetimlerin artırılması kararlaştırdı.

Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire yerleri piknik faaliyetlerinin geçici olarak kısıtlanmasına, ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenen/belirlenecek açık alan, meydan, bulvar, cadde ve sokaklar ile park ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarında sigara kullanımının yasaklanmasına ilişkin kararların alınmasına, yasaklamalarla ilgili olarak park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire yerleri ile açık alanlar, meydan, bulvar, cadde ve sokakların denetlenmesine oy birliği ile karar verildi” denildi.

Kurul önceki günde 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkışına kısıtlama getirmişti.

Kocaeli’de de sigara içmek yasaklandı

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak, maskelerin doğru biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla maske kullanımı ihlal edip, maskeyi aşağı indirerek yürüme esnasında sigara içilmesini engellemek için karar aldı.

Bu kapsamda vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri ile semt pazarlarında 11 Kasım gününden itibaren sigara içilmesi yasaklandı. Yasağa uymayan kişiler hakkında idari para cezası uygulanıp, Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem yapılacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER