A3 Haber

Ünye’de köylüler, sondaj çalışmalarını inceledi: Bu memleket bizim!

Ünye’de köylüler, sondaj çalışmalarını inceledi: Bu memleket bizim!

Ünye’de köylüler, sondaj çalışmalarını inceledi: Bu memleket bizim!
Kasım 10
16:43 2020

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı üç köyde maden arama sondajı yapan ekipler, dün gece çalışmalarını tamamlayarak köyden ayrıldı. Köylüler ise 13 gündür sürdürdükleri nöbet sonrası bugün sondaj çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek inceleme yaptılar. Nazım Hikmet’in şiirinden alıntı yapan köylüler, “Dört nala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dediler.

Ünye’nin Üçpınar, Yeşilkent ve Çiğdem köylerinde maden arama sondajı yapan şirket görevlileri, iş makineleriyle birlikte dün gece bölgeden ayrıldı. Çalışmalarını tamamlayan şirkete ait iş makineleri Kumru ilçesine geçerken köylüler de bu sabah saatlerinde sondaj çalışmaları yapılan bölgelere giderek incelemelerde bulundular.

Madene karşı başlattıkları doğa nöbetinin 13’üncü gününde Üçpınar köyünde bir araya gelen köylüler, küçük bir miting yaptılar. Bir köylü, Nazım Hikmet Ran’ın ‘Davet’ şiirini okudu:

“Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket, bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benziyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim.”

Mücadelelerini gündeme getiren ulusal ve yerel medyaya teşekkür eden köylü, “Bir yiğit bize bir söz verdi. Sami Tandoğdu (CHP eski Ordu Milletvekili) diye bir vekilimiz vardı. Bize burada çok önderlik yaptı, fındığımızı Meclis’in önünde tanıttı. ‘Ben size o doktor Sami Tandoğdu’yu size aratmayacağım’ dedi. O yiğidin adı Mustada Adıgüzel’dir (CHP Ordu Milletvekili). Bizim sesimizi Meclis’e kadar duyurdu, yalnız bırakmadı. Ona buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

“Çıkacak herhangi bir olay bizi haksız duruma düşürecektir”

Çevre köylerde tanımadıkları insanların gezdiklerini belirten bir köylü, “Bunlar definecilerdir. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunmamız lazım. İnsanlarımız, bunları madenci zannediyor. Uyanık olmamız lazım. Köy muhtarlarına haber vermemiz, gerekirse de jandarmayı arayarak ihbarda bulunmamız lazım. Sabotaj olabilir, burada çıkacak herhangi bir olay bizi haksız duruma düşürecektir. Köyümüze gelenleri takip etmemiz, en azından araçlarının plakalarını, ne yöne gittiğini muhtarlara bildirmemiz gerekiyor” çağrısında bulundu. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER