Site icon A3 Haber

Enerji Bakanı Dönmez: Karadeniz’den çıkan doğalgazı 2023’de kullanıma sunacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Tuna-1 kuyusundaki sondajda 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettik. Karadeniz’in Sakarya havzasında yaklaşık 40 kuyu açacak ve 2023’de bu gazı doğalgaz iletim sistemimize bağlayarak vatandaşımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk dokuz ayında 76 adet arama, üretim ve tespit kuyusu açıldığını ve yaklaşık 186 bin metre sondaj yapıldığını bildirdi. Dönmez, “Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis ile Doğu Akdeniz’de 46 bin kilometrekare ve Karadeniz’de 33 bin kilometrekare üç boyutlu sismik veri toplanmış, Fatih ve Yavuz ile 9 adet derin deniz sondajı yapılmıştır. Tuna-1 kuyusundaki sondajda 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettik. Karadeniz’in Sakarya havzasında yaklaşık 40 kuyu açacak ve 2023’de bu gazı doğalgaz iletim sistemimize bağlayarak vatandaşımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Plan Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri, Bakan Fatih Dönmez’in sunumuyla başladı. Bakan Dönmez’in sunumundan öne çıkan başlıklar şöyle:

Elektriğin yüzde 46’sı yenilenebilir, yüzde 34’ü kömür 

186 bin metre sondaj yapıldı

Doğalgaz iletim sistemi kullanımı 2023’te

Afrika ve Asya’dan maden sahası

Şartları yerine getiren madenciye verilen destek 11 bin 187 lira

Exit mobile version