A3 Haber

İstanbul Adliyesi’nde esnek çalışma sistemi: 13 Kasım’da başlıyor

İstanbul Adliyesi’nde esnek çalışma sistemi: 13 Kasım’da başlıyor

İstanbul Adliyesi’nde esnek çalışma sistemi: 13 Kasım’da başlıyor
Kasım 11
15:54 2020

İstanbul’da koronavirüs vakalarındaki artış üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde esnek çalışma sistemine geçilecek. Esnek çalışma, 13 Kasım, cuma günü itibariyle uygulanmaya başlayacak.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’nca tüm kalemlere gönderilen yazıda, adliyede koronavirüs salgınının seyrinin giderek arttığı vurgusu yapılarak dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yazıda, “Görev esnasında maske kullanımına daha çok özen gösterilmesi, maskesiz şekilde kalemlerde çalışılmaması, vatandaş ve avukatlarla iletişimlerde sosyal mesafe kurallarına göre işlem yapılması, salgın sürecinde bulaşma riski arttırmasından dolayı kalemler arasında toplu yeme-içme etkinliklerinde bulunulmaması ve zorunlu haller dışında diğer kalem personelleriyle irtibat kurulmaması” denildi.

Ayrıca adliyede koronavirüs vakalarının artması nedeniyle 26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan genelge kapsamında, personel görevlendirmesi yapılmasında zorluklar yaşanması nedeniyle bu doğrultuda mahkemelerin gerekli tedbirleri alarak kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde çalıştırılma biçimine bakılmaksızın uzaktan, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği kaydedildi.

“Personel durumlarına göre birer hafta aralık”

Yazıda, “Kalemlerin personel durumlarına göre birer hafta aralıklarla mahkemelerde en az bir, İcra Müdürlüklerinde ise en az bir müdür ve bir icra müdür yardımcısı ve iki icra katibinin dönüşümlü olarak esnak çalışmadan faydalandırılmasına, diğer tüm personellerin görevlerine gelmesi kalemlerde herhangi bir pozitif vakayla karşılaşması durumunda esnek çalışmada olan personelin göreve çağrılmasına” karar verildiği duyuruldu.

Yazıda, koronavirüs vakası tespit edilen mahkeme kalemlerinde söz konusu durumla ilgili olarak birimin kapalı olduğuna dair duyuru asılmaması da istendi. Tedbirler, 13 Kasım cuma günü itibariyle uygulanmaya başlanacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER