A3 Haber

İzmir depreminde itfaiyecilerin ardından AFAD ekibi de koronavirüse yakalandı

İzmir depreminde itfaiyecilerin ardından AFAD ekibi de koronavirüse yakalandı

İzmir depreminde itfaiyecilerin ardından AFAD ekibi de koronavirüse yakalandı
Kasım 11
10:04 2020

İzmir depreminin ardından çalışmalarına katılmak için gelen kahraman itfaiyecilerde koronavirüs vakaları görüldü. İzmir’de 25 İstanbul’da da bir itfaiye emekçisinin koronavirüse yakalanmasının ardından Erzurum AFAD Müdürlüğü’ne bağlı 25 kişilik ekipten altı kişi daha koronavirüse yakalandı.

A3 Haber Merkezi- İzmir depremi sonrası Erzurum’dan AFAD’a bağlı arama kurtarma ekipleri, TSK’ya ait kargo uçağıyla bölgeye gitti. Bayraklı ilçesindeki Doğan Apartmanı’nda enkazdan arama kurtarma çalışmasında bulunan 25 kişilik AFAD ekibi, görevlerini tamamlayarak Erzurum’a döndü.

Bütün ekip karantinaya alındı

Erzurum’da yeni tip koronavirüs belirtileri görülen altı AFAD ekibine yapılan testlerin pozitif çıkması üzerine iki kişi hastanede, dörtkişi de evlerinde karantinaya alındı. Ekibin geri kalanlarının test sonuçlarının negatif çıkmasına rağmen tedbir için evlerinde karantinaya alındıkları öğrenildi.

Erzurum Mareşal Çakmak Hastanesi’nde tedavi gören AFAD görevlisi Ali İhsan Karacan, sosyal medya hesabından, ‘‘Gençlik bunun şakası yok. O kadar önleme rağmen küçük bir dikkatsizlik affetmiyor. Siz siz olun önemseyin Covid’i” mesajını paylaştı.

Öte yandan İzmir depreminin ardından ülke genelinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gelen kahraman itfaiyecilerde de koronavirüs vakalarının görüldüğü öğrenildi. Tüm Bel Sen 1 No’lu şube yöneticisi ve itfaiye çalışanı Turgut Angün, “Dün yapılan 100 testte ise yaklaşık 20’ye yakın arkadaş pozitif çıktı” diyerek tüm arama kurtarma çalışmalarına katılan emekçilere test yapılması çağrısında bulunmuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER