Site icon A3 Haber

“Uyuşturucu baronu Zindaşti’nin serbest bırakılmasında Burhan Kuzu yalnız olmayabilir”

“Baronlar Savaşı” adlı kitabında Zindaşti olayının perde arkasını anlatan gazeteci Timur Soykan, Zindaşti dosyası ile Kudbedin Kaya cinayetinin ayrı tutulmasına dikkat çekti, “Zindaşti’nin bırakılmasında Kuzu yalnız olmayabilir” dedi.

“Baronlar Savaşı” adlı kitabında uyuşturucu baronu Zindaşti olayına da yer veren gazeteci Timur Soykan, “Zindaşti hakkındaki tüm suçlamalar bir dosyada birleştirilirken Avukat Kudbedin Kaya cinayeti ayrı tutuluyor. Israrla bu suçlama Zindaşti’ye yöneltilmiyor. Bu suçlama yapılsa Zindaşti tahliye edilemezdi. Burhan Kuzu hayatını kaybetmese belki bu konuda daha detaylı bilgiler verecekti. Tüm bunlar Zindaşti’nin bırakılmasında Burhan Kuzu’nun yalnız olmadığı, çok daha büyük bir organizasyonun olduğu şüphesini doğuruyor” dedi.

“Bu ticaretin Türkiye ayağında her yıl 5 milyar dolar kalıyor”

Soykan, yeni kitabıyla ilgili Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtladı. “Uyuşturucu konusunda Türkiye, Avrupa’nın Meksikası. Afganistan’da üretilen uyuşturucunun Avrupa’ya ulaşmasındaki en önemli durak Türkiye oluyor” diyen Soykan, “Bir yılda tüm AB ülkelerinde yakalanan uyuşturucunun üç katından fazlası Türkiye’de ele geçiriliyor. Avrupa Polis Teşkilatı’na göre; bu ticaretin Türkiye ayağında her yıl 5 milyar dolar kalıyor. Çok daha fazla olduğu da iddia ediliyor” diye konuştu.

Soykan, kitabında da yer verdiği Zindaşti olayıyla ilgili şunları aktardı:

“Orhan Ünğan’ın ifadeleri ses sistemi arızalandı denilerek kayda geçilmiyor”

Exit mobile version