Site icon A3 Haber

Erdoğan: Gizli açık bütün ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline geldik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorlukları ve uyguladığı gizli açık ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASELSAN’ın yeni tesislerinin açılışında konuştu. Son 5 yıl içerisinde 350’ye yakın proje başlatıldığını belirten Erdoğan, “Savunma sanayileri projelerimizin bütçesini 5.5 milyar dolardan, 60 milyar dolara yükselttik. Yine bu dönemde sektörde faaliyet gösteren firma sayımız 56’dan 1500’e ulaştı. Sektörün 1 milyar dolar olan cirosu da 11 milyar dolar rakamını yakaladı” dedi.

Aselsan’ın Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde, Aselsan Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”2002’de 62 savunma projesi yürütülürken bugün 700’e yakın projenin hayata geçirildiği savunma sanayine kavuştuk” açıklamasını yaptı.

“10 ÜLKE ARASINDA YER ALIYORUZ”

Erdoğan, savunma ve havacılık ihracatının 248 milyon dolardan 3 milyar dolar seviyelerine çıktığını ifade ederek, “Dünyanın ilk yüz savunma şirketleri listesinde 7 firma ile temsil ediliyoruz. Sadece son 5 yılda 5 firmamız da bu listeye girdi. Kara ve deniz araçlarında kendimizle beraber dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldi. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sınırlarımız dışında barış harekatlarını istediğimiz gibi yürütebiliriz”

Kanada’nın ambargosu

ASELSAN açıklaması

Uzay çalışmaları hakkında konuştu

Exit mobile version