A3 Haber

AFAD’dan tartışma yaratan “deprem” yazısına savunma: İzmir’e özel yazılmadı

AFAD’dan tartışma yaratan “deprem” yazısına savunma: İzmir’e özel yazılmadı

AFAD’dan tartışma yaratan “deprem” yazısına savunma: İzmir’e özel yazılmadı
Kasım 16
14:37 2020

AFAD, sosyal medyada tartışma yaratan ve İzmir’de belediyelere ve muhtarlara gönderildiği belirtilen yazıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medyada dolaşan ve AFAD tarafından İzmir’deki belediyeler ve muhtarlıklara yönelik yazıldığı ifade edilen “deprem” yazısı tartışma yarattı. Yazıda, teyitli olan bilgilerin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara, vatandaşlarda paniğe ve spekülasyona neden olduğu belirtilerek, kriz iletişiminin sağlıklı yürütülmesi açısından açıklamaların valiliklerce yapılması ve belediye başkanları ile muhtarlarca basın yayın organlarında bu anlamda açıklama yapılmaması yönünde bilgilendirme yapıldığı görüldü. Yazı, sosyal medyada ‘yasak’ eleştirilerine neden oldu.

​AFAD: Depremden yedi gün önce yazıldı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise afet ve acil durumlarda kamuoyunun bilgilendirilmesine dair yazının İzmir’e özel yazılmadığını açıkladı.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada ‘Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi’ ile ilgili yazının İzmir depremiyle ilişkilendirilerek paylaşıldığı belirtilerek, bahse konu yazının, 23 Ekim 2020’de İzmir’deki depremden yedi gün önce yazıldığı vurgulandı.

Yazının, iddia edildiği gibi İzmir’e özel olarak yazılmadığı ifade edilerek, “Afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye’deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır” bilgisi paylaşıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER