A3 Haber

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi
Kasım 16
15:28 2020

İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edildiğini açıkladı.

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu ”FETÖ”cü olmakla suçlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partisinden ihraç edildiği bildirildi. Özdağ’ın partiden ihracına oy birliği ile karar verildi. Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İyi Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın eylemlerinin; İyi Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;  a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve  l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İyi Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere  KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”

Ümit Özdağ’dan ihracına ilk tepki: Mahkemeye başvuracağım…

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, İyi Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ’ın ihraç gerekçesini aykırı bulduğu için mahkemeye başvuracağını duyurdu.

Özdağ ile konuştuğunu belirten Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdulkadir Selvi’nin doğru yazmadığını da ekledi.” ifadesini kullandı.

Yarkadaş paylaşımlarında şunları kaydetti:

“Ümit Özdağ’a neden ihraç edildiğini de sordum. Özdağ şunu söyledi:

“Yaptığım açıklamalarla insan haklarına ve hukuka aykırı davranmışım. Ayrıca, Meral Akşener’i kamuoyu önünde eleştirmekle suçlandım. Bir Milletvekili, görüşlerini açıklayamıyorsa, orada insan haklarından  söz edilemez. Biz Kuzey Kore Komünist Partisi değiliz. Herkes biliyor ki; bu anayasa taslağı var. Bunu Kaboğlu bana verdi. Hangi partiden kimlerin katıldığını da söyledi. Bunların hepsinin bant kayıtları var. Şimdi arkasında duramıyorlar. Tüm belgeleri itiraz sürecinde mahkemeye sunacağım. Akşener doğru söylemiyor, Kılıçdaroğlu’nu da yanıltıyor. Bana ‘Geçmiş olsun’ dediniz. Bana değil, Türk milletine doğru söylemeyenlere geçmiş olsun.’ Özdağ’ı bir gazeteci olarak aradım ve düşüncelerini öğrendim. Sanırım gözler bir süre daha İyi Parti’de olacak. Ümit Özdağ, sorum üzerine Abdulkadir Selvi’yi bu sabah aradığını, ‘Parti kuracağımı yazmadan önce keşke bana sorsaydın’ dediğini de aktardı. Abdulkadir Selvi, kamuoyunu boşu boşuna meşgul etmiş anlayacağınız. Böylece bu konu da kapanmış oldu…

Ne olmuştu?

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için “FETÖ’cü” imasında bulunduğu gerekçesiyle parti teşkilatlarının talebi doğrultusunda disipline sevkedilmişti.

Özdağ son olarak İyi Parti yönetimini, “HDP ile gizli anayasa görüşmeleri yürütmekle” suçlamış, ayrıca AKP ile İyi Parti arasında da bir süredir gizli yeni anayasa çalışması olduğunu savunmuştu. Genel Başkan Meral Akşener her iki iddiayı da yalanlamıştı. AKP’li isimler de görüşme iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirmişti.

İlgili Haberler

İYİ Parti’li Özdağ’dan İstanbul İl Başkanı Kavuncu’ya “FETÖ” suçlaması: Meral Akşener’i uyardım…

İYİ Partili 39 başkan, Ümit Özdağ’ın partiden ihracını istedi

İYİ Partili Başkanı Buğra Kavuncu’dan Ümit Özdağ açıklaması

Ümit Özdağ’ın “AKP ve İYİ Parti gizlice görüşüyor” iddiasına Ömer Çelik’ten yanıt

Ümit Özdağ: Ben yalancıyım, Kaboğlu yalancı, peki Kılıçdaroğlu?

İYİ Partili Dervişoğlu: Ümit Özdağ, kendisine pazar arayan işportacı gibi davranıyor

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER