A3 Haber

Mansur Yavaş duyurdu: 45 günde 928 köye ücretsiz internet hizmeti ulaştırılacak

Mansur Yavaş duyurdu: 45 günde 928 köye ücretsiz internet hizmeti ulaştırılacak

Mansur Yavaş duyurdu: 45 günde 928 köye ücretsiz internet hizmeti ulaştırılacak
Kasım 19
21:38 2020

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğime geçilmesinin ardından 45 günde 928 köye ücretsiz interneti ulaştıracaklarını söyledi.

Artan koronavirüs vakaları özellikle eğitimi de etkiledi. Kabine toplantısının ardından yeni tedbirleri açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir duyuru geldi. Bakanlık, resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini belirtti.

“Çalışmalarımızı hızlandırıyoruz”

Sosyal medya hesabından uzaktan eğitim konusuna ilişkin açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Evlatlarımızın yüzlerinde gülümse olmak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Uzaktan eğitime devam kararı sonrası 45 günde 928 köyümüze ücretsiz interneti ulaştırmış olacağız” dedi.

Şu ana kadar internet hizmeti götürülen köyleri açıkladı

Yavaş’ın paylaştığı internet adresinden internet ulaştırılan mahalle sayısı canlı olarak takip edilebilecek. Güncel verilere göre şu anda internet hizmeti sağlanan mahalle sayısı 51. Listede ayrıca, internet hizmeti götürülen mahallelerin isimleri de tek tek yer alıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER