Site icon A3 Haber

Ekrem İmamoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı

Kanal İstanbul nedeniyle hakkında inceleme başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na verdiği yazılı ifadenin detayları ortaya çıktı.

A3 Haber Merkezi | CHP’nin eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında hakkında Kanal İstanbul nedeniyle inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na verdiği yazılı ifadeyi açıkladı. İmamoğlu’nun ifadesinde 5993 sayılı Belediye Kanunu’nu hatırlatarak, “Ben Kanal İstanbul’un bu kentin tabiat varlıklarını bozacağına inanıyorum. Aynı zamanda görevim gereği de bunlara karşı yurttaşı uyarıyorum” dedi.

“Devletin değil AKP’nin politikasıdır”

Kendisinin afiş asma yetkisi olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Halkı bilgilendirme görevimi yerine getirdim. Benim bu bilgilendirme görevim Anayasa ile güvence altına alınmıştır” dedi. Ayrıca İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından kullanılan ve tepki çeken ‘devletin projesi’ ifadesine istinaden de, “Kanal İstanbul bir devlet değil, hükümet politikasıdır. Devletin değil AKP’nin politikasıdır” ifadesini kullandı.

Barış Yarkadaş’ın İmamoğlu’nun yazılı ifadesini anlattığı konuşması şöyle:

“Kanal İstanbul projesine dava da açtım”

Exit mobile version