A3 Haber

HDP: Kemal Kurkut’u öldüren polis için beraat kararı verildi, iktidarın reform siyaseti bitti

HDP: Kemal Kurkut’u öldüren polis için beraat kararı verildi, iktidarın reform siyaseti bitti

HDP: Kemal Kurkut’u öldüren polis için beraat kararı verildi, iktidarın reform siyaseti bitti
Kasım 20
16:36 2020

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Hepimizin gözü önünde Kemal Kurkut’u öldüren polis için beraat kararı verildi. O kararla iktidarın reform siyaseti bitti” dedi.

A3 Haber Merkezi- Partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Hukuk reformu, adalet gibi kavramları kullanmaya başlayınca hemen ardından büyük hukuksuzlukları barındıran kararlar ve uygulamalar ortaya konuluyor. Hukukta ve demokraside reform dediğiniz şeyin koca bir yalandan ibaret olduğunu bu halk görüyor” dedi.

Adalet Bakanlığı’na seslenen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Reform ve adaletten söz edip toplumu kandırmaktan vazgeçin. Adaleti, hukuku katlediyorsunuz her gün. İşi, hukuksuzluğa uğrayan insanlara yardım etmek ve esas olarak da adaleti sağlamak olan avukatları derhal serbest bırakın. İktidar şahlanışta değil, bataklıktadır. Reformda değil aldatmacadadır. Yaşanan tüm ekonomik krizleri güvenlik siyasetinin arkasına sığınarak gözden kaçırmaya çalışan faşist blok, ekonomik krizi daha fazla örtemediği için tasfiye sürecine girmiştir. Kaçınılmaz son, iktidarı beklemektedir.

“Siz reform derken, bir siyasi parti lideri tehdit edildi”

Reform söyleminin nasıl kocaman bir aldatmaca olduğu bu sabah ve bundan birkaç gün önce ortaya çıktı” diyen Günay, sözlerini şöyle tamamladı: “Hepimizin gözü önünde Kemal Kurkut’u öldüren polis için beraat kararı verildi. O kararla iktidarın reform siyaseti bitti. Zulme uğramamayı Kemal’in ailesine de anlatabilecek mi bu iktidar? Kemal Kurkut’un çıplak bedeniyle haykırdığı adalet çığlığı susmayacaktır. Katiller, katillerin önünü açan siyasi iktidar ve siyasi iktidarın emir eri olan yargı, er ya da geç bunun hesabını verecektir. Bunun hızlanması için HDP olarak her alanda sizin zulmünüze karşı mücadele edeceğiz.

Siz reform derken, bir siyasi parti lideri açık açık tehdit edildi. Peki bu mafya artığına kim sahip çıktı? Reform yapacağını söyleyen iktidarın ortağı. Hukukta ve demokraside reform dediğiniz şeyin koca bir yalandan ibaret olduğunu bu halk görüyor. Demokrasi ve hukuk mücadelesi veren partimize yönelik işlediğiniz suçlar demokrasiye yaklaşımınızı ortaya koymuştur.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER