A3 Haber

Sağlık çalışanları için önemli gelişme: Partiler anlaştı, koronavirüs meslek hastalığı olarak tanınacak

Sağlık çalışanları için önemli gelişme: Partiler anlaştı, koronavirüs meslek hastalığı olarak tanınacak

Sağlık çalışanları için önemli gelişme: Partiler anlaştı, koronavirüs meslek hastalığı olarak tanınacak
Kasım 21
23:55 2020

Koronavirüsün sağlık emekçileri için bir meslek hastalığı olarak tanınmasını içeren teklif için partiler, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda ortaklaştı. Koronavirüs meslek hastalığı olarak tanınacak.

A3 Haber Merkezi- Sağlık çalışanlarının, ‘koronavirüsün sağlık emekçileri için bir meslek hastalığı’ olarak kabul edilmesine için mücadeleleri sonuç verdi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda sağlık emekçilerinin talebini görüşen siyasi partiler hemfikir oldu. Böylece kronavirüs, sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak tanınmış olacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da sosyal medya hesabı üzerinden, “Sağlık emekçilerimizin haklı mücadelesi sonuç verdi. Kovid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesine ilişkin teklif TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçti” dedi.

Komisyondaki üyelerin diyalogları şöyle:

  • CHP Milletvekili Ünal Demirtaş: Çok yerinde bir toplantı oldu, gerçekten yararlı bir toplantı oldu. Birçok arkadaşımız görüşlerini ifade ettiler ve bir çoğunun da örtüştüğünü gördük bu toplantıda. Sonuçları bakımından da ben yararlı olacağını düşünüyorum. Sadece bu sağlık çalışanlarının meslek hastalığı kabul edilmesiyle ilgili gruplar arasında da bir mutabakat oluştuğu anlaşılıyor, sizin de ifadesinden açıkladığınız.
  • Komisyon Başkanı Recep Akdağ: Gruplar arasında değil de buradaki üyeler arasında.
  • CHP Milletvekili Ünal Demirtaş: Burada, yani temsil edilen arkadaşlarımız açısından öyle gözüküyor. Sağlık Bakanımız da bunu kabul etti dün akşam ve bunu Çalışma Bakanlığı nezdinde de görüşülmesi gerektiğini ifade ettiniz. Eğer uygun görürseniz ya Çalışma Bakanımızın – kendisi gerçi o da Covid-19’a yakalanmış, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ama- uygun göreceği yakın çalışma arkadaşlarından, görevlendirebileceği kişileri buraya gönderip bu konuyu burada etraflıca tartışabilirsek ve hızlı bir şekilde yani çok uzatmadan bunu, bu süreci.
  • CHP Milletvekili Ali Şeker: Çok sayıda teklif var çünkü.
  • CHP Milletvekili Ünal Demirtaş: Çok yararlı olur diye düşünüyorum Sayın Başkanım.
  • Komisyon Başkanı Recep Akdağ: Teşekkür ederim.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER