Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan Bülent Arınç’a tepki: Hiç kimsenin şahsi ifadeleri bizimle ilişkilendirilemez

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Arınç’ın ‘tutuksuz yargılama’ vurgusuna değinen Erdoğan, “Reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı kastederek ‘tutuksuz yargılanma’ vurgusu yaptığı konuşmasına da yanıt veren Erdoğan, “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala’larla hiçbir zaman bir arada olamayız,” dedi.

Koronavirüs tedbirlerine de değinen Erdoğan, ‘ilave tedbirler’ almak zorunda kalabileceklerini söyledi.

ABD’ye de seslenen Erdoğan, “Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, hiçbir kurumla çözülemeyen sorunumuz olmadığına inanıyorum. AB’ye tam üyelikten mülteciler konusuna kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun çağrısında bulunuyoruz. Aynı temenniyi ABD ile ilişkiler için de ifade ediyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Bülent Arınç’a tepki

Exit mobile version