Site icon A3 Haber

Salgının tetiklediği kriz büyüyor: Binlerce işletme kepenk indirdi

Hayatın her alanını etkileyen koronavirüs salgın neredeyse her sektörde sert kayıpların yaşanmasına neden oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, 2020 Ocak-Ekim döneminde kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 16.61 artarak 18 bin 316’ya çıktı. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 12.6 artarak 11 bin 223’e yükseldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, pandemi döneminde daha da derinleşen kriz işletmelerin kapanmasında artışa neden oldu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyada şimdiye kadar yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. İlk vakanın mart ayında görüldüğü Türkiye’de vaka sayıları yeninden artış göstermeye başladı. Hükûmet artan vaka sayılarına karşın kısıtlı da olsa bir kez daha sokağa çıkma yasakları ve işletmelere bazı kısıtlamalar getirdi. Yaz sezonunda pek çok işletme ekonomik açıdan adeta vurgun yerken, bazı şirketler de ayakta kalamadı.

İşte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin verileri:

Exit mobile version