A3 Haber

Alaattin Çakıcı’yı ağırlayan CHP’li Belediye Başkanı, Alparslan Türkeş Caddesi’ni açmaya hazırlanıyor

Alaattin Çakıcı’yı ağırlayan CHP’li Belediye Başkanı, Alparslan Türkeş Caddesi’ni açmaya hazırlanıyor

Alaattin Çakıcı’yı ağırlayan CHP’li Belediye Başkanı, Alparslan Türkeş Caddesi’ni açmaya hazırlanıyor
Kasım 24
13:33 2020

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan, şimdi de şehirde Alparslan Türkeş Caddesi’ni açmaya hazırlanıyor. Türkeş’in adının bir caddeye verilmesi kararı, Haziran ayı meclis toplantısında oybirliğiyle alınmıştı. İYİ Parti’nin teklifine CHP’li, AKP’li ve MHP’li üyeler de kabul oyu vermişti.

A3 Haber Merkezi | Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın adı son haftalarda, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’yı makamında ağırlamasıyla gündeme geldi. CHP, bu konuyla ilgili Recep Gürkan hakkında inceleme başlattı.

CHP’li Recep Gürkan’ın şimdi de Alparslan Türkeş Caddesi’ni açmaya hazırlandığı öğrenildi. İYİ Parti’li belediye meclis üyesi Necamettin Attay, sosyal medya hesabında caddenin açılışı için Meral Akşener’in geleceğini duyurdu. Bir caddeye Türkeş’in adının verilmesi kararı Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran toplantısında alındı. İYİ Parti’nin önerisi üzerine Fatih Mahallesi’nde bir caddeye Alparslan Türkeş adının verilmesi konusu oylandı. Karar, mecliste çoğunluğu bulunan CHP’li üyelerin yanı sıra AKP, İYİ Parti ve MHP’li üyelerin oybirliğiyle alındı.

İşte o karar:

Alaattin Çakıcı’nın yakın dostu Recep Gürkan kimdir?

Alaattin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditlerinin gündeme geldiği dönemde, CHP’li Edirne Belediye Başkanı makamında Alaattin Çakıcı’yı ağırlamıştı. Çakıcı, “yakın dostum” dediği Recep Gürkan’ın armağan ettiği Atatürk portresini kabul etmişti.

Sekiz aday adayı varken, Gürkan aday gösterilmişti

2014’te yerel seçimleri arifesinde CHP’den Edirne’de sekiz belediye başkan aday adayı başvurmuş, ancak CHP Genel Merkezi bu isimler yerine Recep Gürkan’ı aday göstermişti. Gürkan’ın adaylığı o dönemde parti içerisinde tartışmalara yol açmıştı.
de tepki çekmişti.

soL’da yer alan habere göre Gürkan’ın 2004 yerel seçimlerinde AKP adayı Mustafa Hatipler’e gayri resmi danışmanlık yaptığı biliniyor. Gürkan tarafından sık sık turizm kenti olarak nitelendirilen Edirne’de sorunların başında otopark sorunu geliyor. Kent merkezindeki bazı otoparkların, yurttaşlar tarafından “çete” olarak tabir edilen kişi ya da kişilerce işletilmesi, Gürkan’a yönelen tepkilerin nedenleri arasında yer alıyor.

Gürkan’ın Çakıcı ile ilişkisi ise kentte içinden çıkılmaz bir hal alan Edirne otogarı ile başlıyor. Edirne otogarının işletmeciliği, Metro turizm işletmecisi Mustafa Altunhan tarafından yapılırken, Altunhan’ın Çakıcı ile ilişkisi tüm Türkiye tarafından biliniyor. Çakıcı’nın F Tipi Cezaevi’nden ayrılmasının ardından Altunhan’ın Saros Körfezi’ndeki işletmesine giderek tatil yapması, ulusal basında yer almıştı. Edirne otogarına Metro turizmin dışında hiçbir firmanın kabul edilmemesi ve otogar işletmeciliğinin süresinin dolmasına rağmen belediye tarafından ihalesinin yapılmaması, Gürkan ile Çakıcı görüşmesinin nedenleri arasında yer aldığı iddia ediliyor.

Tüm bu iddialar karşısında Gürkan sessizliğini korumaya devam ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER