Site icon A3 Haber

Süleyman Soylu kadın derneklerini hedef aldı: Dertleri parçalamak, bölmek…

Kadına yönelik şiddete karşı çıkan dernekleri hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Nasıl parçalarız, nasıl böleriz, nasıl ayrıştırırız ve nasıl yere sereriz?’ Bütün dertleri budur. Yapacağımız tek bir iş var. Aile kavramına sıkı sıkı sarılmak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şiddete uğrayan kadınlara yönelik tedbir kararlarını hatırlatıp yetkililere dikkat çeken bir çağrı yaptı.

Soylu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri’ne katıldı.

Burada dikkat çeken mesajlar veren Soylu “Gerek kolluk birimlerimiz, gerek mülki idare amirlerimiz böyle bir mesele geldiğinde lütfen tedbir kararı vermekten çekinmesinler ve gecikmesinler. Çünkü sonrasında ‘eyvah’ yetmez. Hatta ‘bu kararları verirken gecikmeyin’ demek bile belki doğru değil, ‘acele edin’. Öyle hassas davranın ki şiddet mağduru bir kadın, sizin yanınızdan asla tedbir alınmamış şekilde çıkmasın. ‘Gittim ama bir şey yapmadılar’ demesin” ifadelerini kullandı.

Özellikle elektronik kelepçe konusunda önemli bir adım atıldığını belirten Soylu “İnşallah 1 Ocak 2021 itibarıyla başlayacak. Orada da bir iki geciktik. Gecikmemizin sebebi kelepçenin yerli ve milli olmasını istememizdir. Kelepçe var ama biz genişletiyoruz, bin kapasiteli bir kelepçeye ulaşıyoruz. Bu, bizim için önemlidir” diye konuştu.

Soylu’nun açıklamaları şöyle: 

“Bu kanun bir milattır” 

“Lütfen tedbir kararı vermekte çekinmeyin”

“Önleyici tedbirler yüzde 70 artmıştır”

Kadın derneklerini hedef aldı

“Nasıl parçalarız, nasıl böleriz, nasıl ayrıştırırız ve nasıl yere sereriz?”

“Tweet atarak bu konu çözülmüyor”

“Dertleri, işi odağından etmek, bizi konsantrasyonumuzdan uzaklaştırmak”

“Bakan Soylu: Kadını vuracağına kendini vur, delikanlısın ya…”

Exit mobile version