Site icon A3 Haber

Şehir Plancıları Odası’ndan “Gültepe” planlarına dava: Soylulaştırma riski taşıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe planları olarak bilinen “kentsel dönüşüm” planına dava açılacağını duyurdu. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili ise İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan itirazın sonucunun beklenmesine karar verildi.

A3Haber Merkezi- TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen “kentsel dönüşüm” planına dava açılacağını duyurdu. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili ise İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan itirazın sonucunun beklenmesine karar verildi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetiminden yapılan açıklamada, “Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, nüfus öngörüsü, ayrılan sosyal ve teknik altyapı alanları, plan kararları-plan notları-plan raporunun birbirleriyle örtüşmemesi yönüyle üst ölçekli plan kararlarına, yürürlükteki imar mevzuatına, kamu yararına, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırı olması nedeniyle dava açılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna dava açma gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

Exit mobile version